Брюсельскую капуста в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Брюссельська капуста в клярі - дуже легкий і приємний гарнір або самостійне блюдо для тих, хто любить овочі. Трошки треба повозитися, але результат вас порадує.
Брюссельська капуста в клярі - досить рідкісне страву на моїй кухні. Одного разу я думала, чим здивувати гостей і зробила гарнір з брюссельської капусти в клярі. Кляр в моєму рецепті пивний, можете замінити пиво водою або додати гострі спеції. При приготуванні клярі використовуйте блендер, щоб добре збити білки і розмішати жовтки. Брюссельська капуста в клярі може бути самостійною стравою, а також воно добре поєднується з відвареною картоплею. Успіхів і приємного апетиту!
- Брюссельська капуста - 400 грам
- Сир твердих сортів - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний і червоний перець - За смаком
- Пиво - 50 грам (кляр)
- Яйце - 2 штуки (кляр)
- Борошно - 1 Склянка (кляр)
- Сіль - 1 Чайна ложка (кляр)
- Цукор - 2 чайних ложки (кляр)
Жовтки перемішати з водою, пивом, сіллю, цукром і просіяного борошном.
Білки збити в піну і додати до жовтків.
Кляр виходить пишним.
Капусту відварити в підсоленій воді 5 хвилин.
Сир натерти на тертці, а зелень порізати.
Капусточку відкинути на сито і поперчити.
Брюссельську капусту занурити в кляр. І обсмажити на розігрітій олії.
Капусту в клярі укласти на сковорідку і залити сметаною і посипати зеленню.
Посипати тертим сиром і поставити на 2 хвилини в духовку.
Смачного!