Цвітна капуста в клярі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати недороге смачне частування. Капусту в клярі можна приготувати для вечері, перекусу або святкового стала. Подавайте її з улюбленими соусами, прикрашайте зеленню!
Ділюся рецептом, як приготувати кольорову капусту в клярі швидко і просто. Щоб кляр вийшов густим і однорідним, натріть сир на самій дрібній тертці, змішайте з яйцем спочатку, а потім поступово вводите борошно і регулюйте густоту клярі.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир твердих сортів - 100 грам
- Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Масло rafinirovannoe - 1 Склянка
Підготуйте продукти. Капусту вимийте, зніміть листя. Кількість борошна може змінюватися в залежності від разvера яйця. Яйця використовую великі вищого сорту. Можна замінити двома першого сорту.
Капусту розберіть на суцвіття, гострим ножем зріжте з качана.
Відваріть в солоній воді 5 хвилин з моменту закипання. Злийте воду, можна відкинути на друшляк, щоб пішла вся рідина.
З'єднайте сире яйце з дрібкою солі і перцю, тертим сиром і борошном. Борошно всю відразу не додавайте, вводите по столовій ложці, дивіться на консистенцію. Кляр повинен бути досить густим, щоб не стікав з капусти.
Занурюйте капусту в кляр з усіх боків.
Візьміть глибоку сковороду або сотейник. Розігрійте рафінована олія, капусту в клярі смажте до появи красивою золотистої скоринки.
Цвітну капусту викладіть на серветку, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте капусту гарячою чи теплою з улюбленими соусами. Приємного!