Гарячий салат
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете здивувати гостей чимось незвичайним і незвичним, приготуйте для них гарячий салат з простих продуктів: картопля, солодкий перець, цибуля, морква. Ці продукти знайдуться у будь-якої господині.
Гарячий салат з запечених в духовці овочів обов'язково вам сподобається, рецепт простий, а смак виходить дивовижним. До того ж салат виходить ситним і поживним. Гарячий овочевий салат ідеально впишеться в святкове застілля і буде відмінним гарніром до основної страви. Сьогодні я розповім, як приготувати гарячий салат швидко і легко.
- Картопля - 700 грам
- Морква - 300 грам
- Перець солодкий - 1 штука (великий)
- Червона цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Щавель - 1 пучок (можна взяти будь-який салат)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Зернова гірчиця - 2 чайних ложки
- Сушений орегано - 1/2 чайних ложки
- Кедрові горішки - 30 грам (по бажанню)
1
Картоплю, морква, перець і цибулю почистіть і промийте. Поріжте кубиком, а цибулину -
Часточками.
Часточками.
2
Складіть всі овочі на деко, збризніть рослинним маслом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
3
Поки овочі запікаються, приготуйте соус: часник пропустіть через прес, додайте рослинне масло, сік лимона, сушений орегано і гірчицю. Все добре перемішайте.
4
У салатницю покладіть щавель або салатні листя, додайте запечені овочі, посоліть і залийте заправкою.
5
Подавайте до столу салат гарячим, попередньо прикрасивши кедровими горішками. Вони додадуть хрест і цікаве післясмак салату.