Гарячий салат з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Гарячий салат з яловичиною я пробувала в Європі у знайомих, а потім кілька разів повторювала його будинку в особливих випадках. Складного нічого в приготуванні немає, але сама яловичина вимагає вмілого звернення.
Гарячий салат з яловичиною подається відразу як тільки готове м'ясо. Тому поки маринується м'ясо приготуйте салат: помийте його і розберіть на листочки, нарвіть його відповідними шматочками. Приготуйте заправку для салату і перед тим, як смажити м'ясо заправте салат, підготуйте помідори, наріжте цибулю і накрийте на стіл. М'ясо наріжте укладіть на салат і відразу подавайте. Маринування м'яса дозволить його швидко довести до готовності і зробить його м'яким. Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 250-300 грам
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки(2 - маринад, 2- заправка)
- Херес - 1 Ст. Ложка (маринад)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки(2 - промінь, 2- заправка)
- Часник - 4 зубчики(2 - маринад, 2- заправка)
- Цукор - 2 чайних ложки (маринад)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (заправка)
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка (заправка)
- Свіжий імбир - 1 Ст. Ложка (заправка)
- Перець чилі - 1/2 Ст. Ложки (заправка, по бажанню)
- Листя салату - 200 грам
- Зелена цибуля - 2-3 штук
Спочатку зробимо соус для салату: змішаємо всі інгредієнти, часник і імбир дрібно поріжемо.
Збити все віночком.
За бажанням додайте перець чилі.
У мішок залийте соєвий соус, шеррі, цукор, часник. Змішайте. Це ваш маринад.
М'ясо покладіть в мішок з маринадом.
У мішку яловичину маринують 60 хвилин, а можна і довше.
Смажте яловичину на розігрітій олії до готовності, по 2-3 хвилини з кожного боку (залежить від товщини м'яса).
Листя салату покласти в миску і полити 3/4 частини заправки. Перемішати.
Порізати готове м'ясо на шматочки.
Викласти салат на блюдо, укласти м'яса і полити заправкою.
Порізати зелена цибуля.
Додати цибулю і черрі для прикраси. Смачного!