Чермула
(покроковий рецепт з фото)
Чермула - яскравий соус з насиченим пряним ароматом і смаком. В основному такий соус використовують як маринад для риби, м'яса і овочів. Готується він швидко і просто!
Східний маринад "чермула" - Саме те, що потрібно для створення ароматного пряного страви з риби або м'яса. Готується він за лічені хвилини з підручних спецій і прянощів. До речі, замість свіжого часнику ви можете використовувати мелений сушений, а також додавати і інші прянощі за смаком: kurkumu, каррі і т.Д.
- Паприка - 1 Чайна ложка (мелена)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Червоний гострий перець - 2 щіпки (мелений)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Braai - 4-5 штук (гілочок)
- Koriandr - 1 Чайна ложка (мелений)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Очистіть часникові зубчики від лушпиння, промийте у воді і подрібніть, всипте нарізку в ємність блендера або подрібнювача. Додайте сіль.
Всипте кумін, мелену солодку паприку, гострий червоний перець (мелений), мелений чорний перець, мелений коріандр.
Пробийте все в блендері або в измельчителе практично до крихти.
Промийте гілочки кінзи і обсушити їх паперовими серветками. Зачекайте, поки в чаші осяде ароматна пил і відкрийте кришку. Нарвіть руками кінзу і викладіть в чашу. Ще раз подрібніть.
Висипати вміст ємності в піалу або глибоку тарілку, влийте рослинне масло і лимонний сік, ретельно перемішайте.
Соус-маринад "чермула" повністю готовий! Маринують в ньому рибу, м'ясо або овочі протягом 2-6 годин.