Шашлик з паприкою
(покроковий рецепт з фото)
Сезон шашликів в самому розпалі, тому я поспішаю поділитися з вами оригінальним рецептом, як приготувати шашлик з паприкою. Виходить дуже смачно, ситно і ароматно, обов'язково спробуйте!
Паприка - моя улюблена спеція, її я додаю, напевно, в усі страви. І ось одного разу я вирішила поекспериментувати і замаринувати з паприкою шашлик. Вийшло дуже смачно і ароматно. Я не ризикнула відязикатися від оцту в цьому рецепті, але думаю, його можна не використовувати, якщо ви готуєте хорошу свинячу шийку.
- Свиняча шийка - 900 грам
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Шашлик з паприкою можна готувати з інших частин свинини, але найкраще підходить шийка.
М'ясо порізати на невеликі шматочки, я ріжу не надто крупно, тоді м'ясо швидше прожариться і залишиться соковитим.
Лук поріжте кільцями. Якщо цибулина маленька, то можна взяти кілька штук.
У великій мисці змішайте м'ясо з цибулею, додайте сіль, паприку і оцет. Оцет додається за бажанням, по суті, в цьому рецепті можна обійтися без нього. А можна столовий оцет замінити на яблучний. Гарненько все перемішайте і відправте в холодильник маринуватися мінімум на 4 годину, а краще залишити на ніч.
Замариноване м'ясо нанизуйте на шампура, не забудьте між шматочками м'яса вставити кільця цибулі. Так буде ще смачніше.
Вугілля для шашлику готові, можна починати смажити.
Смажте шашлики на мангалі до готовності - до красивого кольору зверху і відсутності крові всередині.
Шашлик готовий. Смачного!