Гуляш з яловичини з паприкою
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо краще готувати взимку: воно ситне, гостре і поїдати його треба гарячим. Пропоную варіант, як приготувати гуляш з яловичини з паприкою. З його допомогою ви смачно нагодуйте все сімейство!
Якщо ви взимку вибралися на дачу, то таке блюдо і нагодує, і зігріє. Готується гуляш з яловичини з паприкою легко, пропоную в цьому переконатися. Перед вами рецепт приготування дивовижного страви, спробувавши яке одного разу, ви не забудете його смаку вже ніколи. Всі процеси нескладні, правда, готується гуляш досить довго. Зате який смак вийде, пальчики оближеш. Приступаємо!
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Помідор - 3-4 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Гострий мелений перець - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена мелена - 2 Ст. Ложки
- Кмин або вибирає мелені - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Бульйон - 1 літр (або вода)
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості.
М'якоть яловичини нарізаємо на маленькі шматочки і додаємо до цибулі. Обсмажуємо на сильному вогні хвилин 5-7.
Помідори нарізаємо на дрібні кубики, часник подрібнюємо ножем. Додаємо помідори і часник до м'яса, туди ж відправляємо спеції, томатну пасту і сіль.
Заливаємо гарячою водою або бульйоном і доводимо до кипіння. Як тільки закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо приблизно 1 час. Кришку каструлі щільно не закриваємо, нехай рідина трохи випарується.
Чистим картофель, у перців видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо і перці, і картопля дрібними кубиками і додаємо в гуляш. Варимо ще хвилин 25-30 на повільному вогні. В кінці можна додати півсклянки червоного сухого вина і дати гуляшу ще покипіти хвилин 5.