Рецепт Австрійський глінтвейн фото

Австрійський глінтвейн
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
Пісні страви
На святковий стіл , День народження , Фуршет , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 25 хв.

Для мене цей напій ніколи не втрачає своєї актуальності. Прийнято готувати його взимку, але роблю його аж до літа, іноді і влітку, тільки охолоджую. Розповім, як приготувати австрійський глінтвейн.

Опис приготування:

Напій з вина з ароматними спеціями і цитрусовими… звучить і виглядає дуже смачно. У холодну пору його обов'язково подають гарячим. У теплу пору року є маса інших варіантів напоїв, але, коли роблю глінтвейн, то охолоджую його і додаю кубики льоду. Можете зробити його з червоного або білого вина, тут на любителя.

  • Червоне вино - 750 мілілітрів (сухе або напівсухе)
  • Вода - 3-4 склянок
  • Цукор - 0, 5-1 склянки
  • Паличка кориці - 1-2 штук
  • Гвоздика - 1-2 штук
  • Аніс - 1-2 штук
австрійський глінтвейн - фото крок 1
1. У підходить за розмірами каструлю покладіть корицю, гвоздику, аніс. Надішліть каструлю на вогонь і обсмажте спеції 1-2 хвилини.
австрійський глінтвейн - фото крок 2
2. Влийте до спецій пляшку червоного вина і воду.
австрійський глінтвейн - фото крок 3
3. За смаком додайте цукор, варіть суміш на середньому вогні, щоб розчинилися крупинки.
австрійський глінтвейн - фото крок 4
4. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть суміш близько 10-15 хвилин, стежте, щоб суміш не кипіла, а лише з'являлися дрібні бульбашки.
австрійський глінтвейн - фото крок 5
5. За допомогою сита видаліть всі спеції і вимкніть вогонь.
австрійський глінтвейн - фото крок 6
6. Розлийте напій по склянках і насолоджуйтеся їм відразу.

Схожі рецепти