Австрійський глінтвейн
(покроковий рецепт з фото)
Для мене цей напій ніколи не втрачає своєї актуальності. Прийнято готувати його взимку, але роблю його аж до літа, іноді і влітку, тільки охолоджую. Розповім, як приготувати австрійський глінтвейн.
Напій з вина з ароматними спеціями і цитрусовими… звучить і виглядає дуже смачно. У холодну пору його обов'язково подають гарячим. У теплу пору року є маса інших варіантів напоїв, але, коли роблю глінтвейн, то охолоджую його і додаю кубики льоду. Можете зробити його з червоного або білого вина, тут на любителя.
- Червоне вино - 750 мілілітрів (сухе або напівсухе)
- Вода - 3-4 склянок
- Цукор - 0, 5-1 склянки
- Паличка кориці - 1-2 штук
- Гвоздика - 1-2 штук
- Аніс - 1-2 штук
1. У підходить за розмірами каструлю покладіть корицю, гвоздику, аніс. Надішліть каструлю на вогонь і обсмажте спеції 1-2 хвилини.
2. Влийте до спецій пляшку червоного вина і воду.
3. За смаком додайте цукор, варіть суміш на середньому вогні, щоб розчинилися крупинки.
4. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть суміш близько 10-15 хвилин, стежте, щоб суміш не кипіла, а лише з'являлися дрібні бульбашки.
5. За допомогою сита видаліть всі спеції і вимкніть вогонь.
6. Розлийте напій по склянках і насолоджуйтеся їм відразу.