Рецепт Австрійський глінтвейн фото

Австрійський глінтвейн
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
Спеції, Прянощі, Приправи, Гвоздика
Пісні страви
На святковий стіл, День народження, Фуршет, Новий рік, Різдво
Напої

Для мене цей напій ніколи не втрачає своєї актуальності. Прийнято готувати його взимку, але роблю його аж до літа, іноді і влітку, тільки охолоджую. Розповім, як приготувати австрійський глінтвейн.

Напій з вина з ароматними спеціями і цитрусовими… звучить і виглядає дуже смачно. У холодну пору його обов'язково подають гарячим. У теплу пору року є маса інших варіантів напоїв, але, коли роблю глінтвейн, то охолоджую його і додаю кубики льоду. Можете зробити його з червоного або білого вина, тут на любителя.

  • Червоне вино - 750 мілілітрів (сухе або напівсухе)
  • Вода - 3-4 склянок
  • Цукор - 0, 5-1 склянки
  • Паличка кориці - 1-2 штук
  • Гвоздика - 1-2 штук
  • Аніс - 1-2 штук
австрійський глінтвейн - фото крок 1
1. У підходить за розмірами каструлю покладіть корицю, гвоздику, аніс. Надішліть каструлю на вогонь і обсмажте спеції 1-2 хвилини.
австрійський глінтвейн - фото крок 2
2. Влийте до спецій пляшку червоного вина і воду.
австрійський глінтвейн - фото крок 3
3. За смаком додайте цукор, варіть суміш на середньому вогні, щоб розчинилися крупинки.
австрійський глінтвейн - фото крок 4
4. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть суміш близько 10-15 хвилин, стежте, щоб суміш не кипіла, а лише з'являлися дрібні бульбашки.
австрійський глінтвейн - фото крок 5
5. За допомогою сита видаліть всі спеції і вимкніть вогонь.
австрійський глінтвейн - фото крок 6
6. Розлийте напій по склянках і насолоджуйтеся їм відразу.

Схожі рецепти