Рецепт Австрійський пряник фото

Австрійський пряник
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 30
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Ці пряники не схожі на ті, що ми звикли купувати в магазині. Думаю, що вони заслуговують на увагу. Розповідаю смачний рецепт, як приготувати австрійські пряники, які прикрашаю глазур'ю.

Опис приготування:

Тісто для пряників рекомендую робити заздалегідь, адже готове тісто має провести в холодильнику не менше 4 годин, можна залишити його і на добу. Пряники виходять м'які, в'язкі і ароматні. Ви можете прикрасити їх шоколадом або зробити різнокольорову глазур.

  • Мигдаль - 1, 5 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Мелений імбир - 1, 5 чайних ложки
  • Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
  • Запашний перець мелений - 1 Чайна ложка
  • Цукор коричневий - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Апельсиновий мармелад - 0, 5 склянки
  • Яйця - 5 штук
  • Цукрова пудра - 3 склянки
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
австрійський пряник - фото крок 1
1. У блендері змішайте мигдаль, коричневий цукор, апельсиновий мармелад, додайте яйця і збийте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, корицю, мелений імбир, гвоздику, запашний перець, сіль і мускатний горіх. Додайте сухі інгредієнти в чашу блендера і збийте, готове рідке тісто відправте в холодильник на 4-24 годину.
австрійський пряник - фото крок 2
2. Через необхідний час розстеліть на деку пергамент, ложкою візьміть невелику кількість тіста і викладіть на деко.
австрійський пряник - фото крок 3
3. Викладайте пряники на відстані один від одного, оскільки при нагріванні тісто буде розповзатися.
австрійський пряник - фото крок 4
4. Випікайте пряники в розігрітому до 175-180 градусів духовці 20-25 хвилин.
австрійський пряник - фото крок 5
5. У міксері з'єднайте молоко з цукровою пудрою і збивайте кілька хвилин, в самому кінці додайте вершкове масло. Отриманою глазур'ю змастіть остиглі пряники.

Схожі рецепти