Австрійський пряник
(покроковий рецепт з фото)
Ці пряники не схожі на ті, що ми звикли купувати в магазині. Думаю, що вони заслуговують на увагу. Розповідаю смачний рецепт, як приготувати австрійські пряники, які прикрашаю глазур'ю.
Тісто для пряників рекомендую робити заздалегідь, адже готове тісто має провести в холодильнику не менше 4 годин, можна залишити його і на добу. Пряники виходять м'які, в'язкі і ароматні. Ви можете прикрасити їх шоколадом або зробити різнокольорову глазур.
- Мигдаль - 1, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Мелений імбир - 1, 5 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
- Запашний перець мелений - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Апельсиновий мармелад - 0, 5 склянки
- Яйця - 5 штук
- Цукрова пудра - 3 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
1. У блендері змішайте мигдаль, коричневий цукор, апельсиновий мармелад, додайте яйця і збийте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, корицю, мелений імбир, гвоздику, запашний перець, сіль і мускатний горіх. Додайте сухі інгредієнти в чашу блендера і збийте, готове рідке тісто відправте в холодильник на 4-24 годину.
2. Через необхідний час розстеліть на деку пергамент, ложкою візьміть невелику кількість тіста і викладіть на деко.
3. Викладайте пряники на відстані один від одного, оскільки при нагріванні тісто буде розповзатися.
4. Випікайте пряники в розігрітому до 175-180 градусів духовці 20-25 хвилин.
5. У міксері з'єднайте молоко з цукровою пудрою і збивайте кілька хвилин, в самому кінці додайте вершкове масло. Отриманою глазур'ю змастіть остиглі пряники.