Рецепт Австрійський штрудель фото

Австрійський штрудель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Листкове тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Страви з начинкою, Струдель

Найвідоміший австрійський десерт - це штрудель. Можна купити готовий в магазині, але чи варто витрачати гроші, якщо можна зробити його самостійно? розповім, як приготувати австрійський штрудель.

Його подають з чашкою ароматної кави. Сам пиріг прикрашають при подачі цукровою пудрою або кулькою вершкового морозива. Цей десерт вже давно став любимо і дуже популярний у всьому світі. Спробувати такий десерт можна в кафе і ресторанах. А ви тепер будете знати, як зробити його будинку.

  • Листкове тісто - 1 штука (пачка)
  • Яблука - 1-1, 5 кілограма
  • Цукор - 80-100 грам
  • Ізюм - 4 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Панірувальні сухарі - 100 грам
  • Фундук подрібнений - 3 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - За смаком
1
Вершкове масло викладіть в Скородом і розтопіть, потім додайте панірувальні сухарі, перемішайте і смажте до золотистого кольору.
2
Додайте на сковороду подрібнені горіхи (у мене фундук), прогрійте пару хвилин і зніміть з вогню.
3
Яблука вимийте і зріжте шкірку, потім розріжте і видаліть насіння. Подрібніть яблука і полийте лимонним соком, щоб вони не почорніли. Додайте до них корицю, цукор, гвоздику і родзинки.
4
Лист листкового тіста розкачати дуже тонко, викладіть його на Пекарській папір. Викладіть приготовані горіхи з панірувальними сухарями, розподіліть на тесті по центру.
5
Викладіть підготовлені яблука на горіхи. Час, що залишився тісто без сухарів змастіть збитим яйцем (обидві сторони). Загорніть боку в центр і змастіть штрудель яйцем.
6
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-50 хвилин, можливо трохи менше, до утворення рум'яної скоринки.
7
Дістаньте готовий штрудель і посипте його цукровою пудрою. Подавайте блюдо гарячим або вже остиглим.

Схожі рецепти