Штрудель з капустою Австрійський барон
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель - це досить знамените борошняне блюдо австрійської кухні у вигляді рулету, яке готують як правило з витяжного тіста з найрізноманітнішою начинкою.
Пропоную приготувати соковитий, корисний і дуже смачний штрудель з капустою! Якщо ви любите пиріжки з капустою і подібну випічку, обов'язково придивіться до даного рецептом. Апетитна і ароматна начинка, тісто ніжне, трохи розсипчастої - дуже вдале поєднання. З чаєм або молоком, на сніданок або як перекус протягом дня - ідеально! Капусту можна трохи пригасити, обдати окропом або засмажити до рум'янцю, все залежить від вашого смаку. Сподіваюся рецепт вам сподобається!
- Борошно - 125 грам
- Вода - 65 мілілітрів
- Рослинна олія - 75 мілілітрів(25 - в тісто, 50 - для начинки)
- Капуста - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
З'єднайте воду, борошно, щіпку солі і рослинне масло.
Замісити м'яке і еластичне тісто. Зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, загорніть в харчову плівку і залиште на 20-30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості.
Додайте нашатковану не крупніше капусту.
Обсмажте все разом до бажаної готовності капусти. Я люблю позажарістее. Додайте вершки і тушкуйте капусту до м'якості ще близько 10-15 хвилин. В кінці додайте сіль і спеції за смаком.
Чистий кухонний рушник злегка пріпиліте борошном і розкачайте на ньому тісто у вигляді великого прямокутника до прозорого стану.
Змастіть його розтопленим вершковим маслом і рівномірно викладіть остигнула начинку не доходячи до краю з одного боку близько 7-10 см, а з трьох інших по 2-3 см. Загорніть короткі краю на начинку і почніть згортати рулет, кожен виток тесту необхідно змащувати розтопленим маслом.
За допомогою цього ж рушники акуратно перекладіть штрудель на деко, застелене пергаментом. Змастіть верх вершковим маслом і посипте кунжутом. Запікайте при 180 градусах близько 40 хвилин. У процесі можна дістати рулет і змастити його ще пару раз залишками масла.
Штрудель з капустою готовий. Смачно як в теплом, так і в холодному вигляді. Подаємо його самостійно або з додаванням сметани. Смачного!