Рецепт Штрудель з капустою Австрійський барон фото

Штрудель з капустою Австрійський барон
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Струдель

Штрудель - це досить знамените борошняне блюдо австрійської кухні у вигляді рулету, яке готують як правило з витяжного тіста з найрізноманітнішою начинкою.

Пропоную приготувати соковитий, корисний і дуже смачний штрудель з капустою! Якщо ви любите пиріжки з капустою і подібну випічку, обов'язково придивіться до даного рецептом. Апетитна і ароматна начинка, тісто ніжне, трохи розсипчастої - дуже вдале поєднання. З чаєм або молоком, на сніданок або як перекус протягом дня - ідеально! Капусту можна трохи пригасити, обдати окропом або засмажити до рум'янцю, все залежить від вашого смаку. Сподіваюся рецепт вам сподобається!

  • Борошно - 125 грам
  • Вода - 65 мілілітрів
  • Рослинна олія - 75 мілілітрів(25 - в тісто, 50 - для начинки)
  • Капуста - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Кунжут - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 2
З'єднайте воду, борошно, щіпку солі і рослинне масло.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 3
Замісити м'яке і еластичне тісто. Зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, загорніть в харчову плівку і залиште на 20-30 хвилин.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 4
Тим часом приготуйте начинку. Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 5
Додайте нашатковану не крупніше капусту.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 6
Обсмажте все разом до бажаної готовності капусти. Я люблю позажарістее. Додайте вершки і тушкуйте капусту до м'якості ще близько 10-15 хвилин. В кінці додайте сіль і спеції за смаком.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 7
Чистий кухонний рушник злегка пріпиліте борошном і розкачайте на ньому тісто у вигляді великого прямокутника до прозорого стану.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 8
Змастіть його розтопленим вершковим маслом і рівномірно викладіть остигнула начинку не доходячи до краю з одного боку близько 7-10 см, а з трьох інших по 2-3 см. Загорніть короткі краю на начинку і почніть згортати рулет, кожен виток тесту необхідно змащувати розтопленим маслом.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 9
За допомогою цього ж рушники акуратно перекладіть штрудель на деко, застелене пергаментом. Змастіть верх вершковим маслом і посипте кунжутом. Запікайте при 180 градусах близько 40 хвилин. У процесі можна дістати рулет і змастити його ще пару раз залишками масла.
штрудель з капустою Австрійський барон - фото крок 10
Штрудель з капустою готовий. Смачно як в теплом, так і в холодному вигляді. Подаємо його самостійно або з додаванням сметани. Смачного!

Схожі рецепти