Курячий суп з куркумою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і простий у приготуванні суп з курятиною. Куркума надає першої страви апетитний аромат і насичений колір, до того ж, вона корисна і чудово поєднується з м'ясом курки.
Кількість інгредієнтів можна коригувати за смаком, так як точних пропорцій немає. Так само в суп можна додати корінь петрушки або селера, кольорову капусту або спаржу. Зелень підійде будь-яка, у мене класичний варіант: петрушка і зелений лук.
- Курятина - 400-500 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 0, 5 штуки
- Лист лавровий - 1 штука
- Перець духмяний - 3 штуки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Чорний перець - 1 щіпка
- Вода - 2 L
Підготуємо інгредієнти.
У холодну воду кладемо курятину і запашний перець. Доводимо до кипіння і прибираємо піну. Варимо на малому вогні 30 хвилин.
У киплячий бульйон кладемо нарізану дрібно цибулю і моркву, порізану соломкою.
Додаємо картоплю.
Хвилин через 10, додаємо болгарський перець, порізаний тонкими скибочками і лавровий лист.
Насипаємо куркуму і сіль.
Варимо суп до готовності овочів і курятини.
Курячий суп з куркумою готовий. Подаємо гарячим, посипавши рубаною зеленню і меленим перцем. Смачного!