Суп-пюре з цвітної капусти з куркумою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви теж без розуму від овочевих супчиків-пюре, тоді поповните свою кулінарну скарбничку цих нескладних рецептом. Неймовірно ароматний, легкий і насичений суп стане чудовою ідеєю для обіду.
Основою для цього супчика може бути як овочевий, так і курячий бульйон, а може бути навіть просто вода. В кінці можете додати трохи вершків або кокосове молоко, щоб зробити блюдо ще більш цікавим. Цей варіант, як приготувати суп-пюре з цвітної капусти з куркумою, дуже класний, так як ви завжди можете варіювати інгредієнти, підлаштовуючи рецепт під свої смакові переваги.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 1/3 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Морква - 1-2 штук
- Стебло селери - 1-2 штук
- Перець чилі - За смаком
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Імбир - 1-2 чайних ложок
- Зелень - За смаком (по бажанню)
1. Цвітну капусту вимийте, обсушити і розберіть на суцвіття. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте куркуму і перемішайте.
2. Викладіть на деко, застелений фольгою або пергаментом. Полийте трохи рослинним маслом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20-25.
3. У каструлі паралельно розігрійте рослинне масло, викладіть подрібнені цибулю з часником. Додайте щіпку куркуми. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи.
4. Додайте подрібнену моркву і селеру. Підсолити трохи і залиште нудитися хвилин на 7-10.
5. Для пікантності можна додати трохи перцю чилі. Влийте півсклянки бульйону.
6. Викладіть в каструлю кольорову капусту, додайте ще трохи бульйону і залиште на плиті хвилин на 5.
7. Пюріруйте овочі і при необхідності додайте бульйон, щоб досягти потрібної консистенції супу. Поставте на вогонь, прогрійте майже до закипання - і все, можна подавати до столу.