Chakhan
(покроковий рецепт з фото)
Chakhan - блюдо японського походження. У своєму роді це варіант плову, тільки з шинкою. До речі, японці для приготування цієї страви використовують вчорашній рис. Давайте і ми приготуємо!
Цей рецепт - знахідка для тих, хто не любить довго возитися на кухні. Все гранично швидко і просто. Чи впорається навіть починаюча господиня.
- Мал - 120 грам (сухий)
- Шинка - 120 грам
- Яйця - 2 штуки
- Морква - 0, 5 штуки
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Соєвий соус - За смаком (для подачі)
- Кетчуп - За смаком (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Рис промийте, всипте в 0, 5 літра окропу і варіть до готовності.
Готовий рис відкиньте на друшляк, промийте. Перекладіть в глибоку чашу.
Моркву натріть на крупній тертці. Лук наріжте дрібними кубиками.
Підсмажте овочі на малому вогні, в невеликій кількості рослинного масла до м'якого стану.
У мисці з'єднайте яйця з сіллю і злегка збийте виделкою.
На великому вогні, в невеликій кількості рослинного масла, підсмажте омлет, постійно перемішуючи, не даючи йому зажаритися.
Обсмажені цибулю, морква і омлет додайте до рису.
Шинку наріжте соломкою.
Обсмажте шинку на сильному вогні кілька хвилин.
Додайте шинку і нарізану зелену цибулю до рису.
Добре перемішайте вміст чаші.
ЛАХА подайте з кетчупом і соєвим соусом. Смачного!