Рецепт Борані з курчат зі стручками квасолі фото

Борані з курчат зі стручками квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Птах, Курка, Зелень, Курча
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Страви цілком

Оригінальний рецепт грузинського борани з курчат зі стручками квасолі - це ніжне куряче м'ясо курчати із зеленню, мацоні і пікантними спеціями. Прекрасний варіант для святкового столу!

Найголовніше в борани - традиційному грузинському страві - це курчата: вони повинні бути домашніми і вгодованими. Не шкодуйте спецій, додавайте обов'язково базилік, зелень чабера, кріп, естрада, Kinzu - і чим більше, тим краще. Також я додаю до квасолі гвоздику і корицю (для аромату). А мацоні раджу процідити, перед подачею потрібно злити рідину. Дивимося рецепт!

  • Фасоль стручковая - 700 грам
  • Курча - 1, 2 кілограма
  • Масло топлене - 200 грам
  • Цибуля - 3 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Maconi - 500 мілілітрів
  • Спеції - За смаком
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 1
Попередньо підготуйте інгредієнти.
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 2
Підготуйте зелень і квасолю: Зелена цибуля, зелень чабера, базиліка, кропу, естрагону і кінзи потрібно промити і обсушити. У стручковой фасоли оторвите хвостики, розріжте квасоля навпіл. Дрібно наріжте цибулю і зелень.
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 3
Для приготування топленого масла розтопіть в ковшике вершкове масло, зніміть піну, злегка прокип'ятіть. Акуратно злийте масло в чисту миску так, щоб весь осад залишився на дні ковша.
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 4
Курчати розріжте по грудях. По хребту зробіть поздовжній надріз. Приправити сіллю і poperčite.
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 5
Для золотистої скоринки обмажте курчати сметаною. Розігрійте на сковороді оливкове масло, викладіть курку, поставте зверху гніт (вагою кілограмів 5), і смажте хвилин 10 на середньому вогні. Потім переверніть курчати і змастити сметаною з іншого боку. Знову поставте гніт і смажте хвилин 10. Потім зменшіть вогонь і смажте 25 хвилин (все ще під гнітом).
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 6
Тим часом стручки квасолі відварити в підсоленій киплячій воді, потім злийте на друшляк. Викладіть квасолю на сковорідку, додайте дрібно нарізану зелень, цибуля, посипте цукром (2 середня лінія), меленою корицею, покладіть 2 кнопка Gvozdik, сіль і poperčite. Потім влийте топлене масло і перемішайте.
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 7
Гасіть квасоля хвилин 15.
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 8
А курча вже готовий. Ось такий чудовий золотистий кольори дає сметана.
борані з курчат зі стручками квасолі - фото крок 9
Готового курчати подаємо на подушці з тушкованої квасолі, зверху полийте мацоні.
Смачного!

Схожі рецепти