Борані з курчат зі стручками квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт грузинського борани з курчат зі стручками квасолі - це ніжне куряче м'ясо курчати із зеленню, мацоні і пікантними спеціями. Прекрасний варіант для святкового столу!
Найголовніше в борани - традиційному грузинському страві - це курчата: вони повинні бути домашніми і вгодованими. Не шкодуйте спецій, додавайте обов'язково базилік, зелень чабера, кріп, естрада, Kinzu - і чим більше, тим краще. Також я додаю до квасолі гвоздику і корицю (для аромату). А мацоні раджу процідити, перед подачею потрібно злити рідину. Дивимося рецепт!
- Фасоль стручковая - 700 грам
- Курча - 1, 2 кілограма
- Масло топлене - 200 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Зелень - За смаком
- Maconi - 500 мілілітрів
- Спеції - За смаком
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
Попередньо підготуйте інгредієнти.
Підготуйте зелень і квасолю: Зелена цибуля, зелень чабера, базиліка, кропу, естрагону і кінзи потрібно промити і обсушити. У стручковой фасоли оторвите хвостики, розріжте квасоля навпіл. Дрібно наріжте цибулю і зелень.
Для приготування топленого масла розтопіть в ковшике вершкове масло, зніміть піну, злегка прокип'ятіть. Акуратно злийте масло в чисту миску так, щоб весь осад залишився на дні ковша.
Курчати розріжте по грудях. По хребту зробіть поздовжній надріз. Приправити сіллю і poperčite.
Для золотистої скоринки обмажте курчати сметаною. Розігрійте на сковороді оливкове масло, викладіть курку, поставте зверху гніт (вагою кілограмів 5), і смажте хвилин 10 на середньому вогні. Потім переверніть курчати і змастити сметаною з іншого боку. Знову поставте гніт і смажте хвилин 10. Потім зменшіть вогонь і смажте 25 хвилин (все ще під гнітом).
Тим часом стручки квасолі відварити в підсоленій киплячій воді, потім злийте на друшляк. Викладіть квасолю на сковорідку, додайте дрібно нарізану зелень, цибуля, посипте цукром (2 середня лінія), меленою корицею, покладіть 2 кнопка Gvozdik, сіль і poperčite. Потім влийте топлене масло і перемішайте.
Гасіть квасоля хвилин 15.
А курча вже готовий. Ось такий чудовий золотистий кольори дає сметана.
Готового курчати подаємо на подушці з тушкованої квасолі, зверху полийте мацоні.
Смачного!
Смачного!