Борані шпинатне
(покроковий рецепт з фото)
Боран - це таке блюдо, де між шарами овочів або зелені знаходиться шар м'яса. Тут я використовую курку і шпинат, а ось мій простий рецепт борани шпинатового. Бажаю удачі в готуванні!
Рецепт приготування борани шпинатового - для вас! думаю, вам сподобається і смак, і процес готування цього блюда, адже все більш ніж просто! Зате при мінімальний зусиллях ви потім зможете з гордістю своїм домочадцям представити нове блюдо кавказької кухні, яке ви навчилися робити. При подачі, щоб зберігати традиції, намагайтеся викладати на тарілку так, щоб курка була захована в шарах зелені. Спробуйте!
- Курка - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Шпинат - 1.5 пучка
- Базилік - 0.5 пучка
- Braai - 0.3 пучка
- Maconi - За смаком (щоб полити блюдо при подачі )
1. Курку розморозимо, промиємо і обробимо на порційні частини. Кожен шматочок натираємо сіллю і спеціями і обсмажуємо в великій кількості олії до появи рум'яної скоринки, поки що прибираємо на тарілку.
2. На тій самій олії, що залишилось, тушкуємо помитий і обсушенний шпинат з кінзою, цибулею і базиліком. Додайте трохи води, спецій, тушкуйте до готовності.
3. А тепер додамо курку до шпинату, накриваємо кришкою і тушкуємо все разом ще 15-20 хвилин.
4. Подаємо, посипавши зеленню, зі свіжим мацоні. Смачного!