Морквяно-шпинатне суфле
(покроковий рецепт з фото)
Це легке, барвисте і корисне блюдо припаде до смаку тим, хто стежить за фігурою, адже ніжне і повітряне суфле відмінно підійде для обіду або легкої вечері. Готується просто, а вийде смачно!
Смачне, красиве і цікаве на смак блюдо, яке ви обов'язково повинні приготувати. Для легкого обіду або вечері, та й для вечірки з подругами це блюдо підійде ідеально. Готується воно нескладно, і впорається з цим навіть людина далека від кулінарії:)
- Морква варена - 200 грам (очищена)
- Шпинат свіжий - 75-80 грам
- Пармезан - 50 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно пшеничне - 20 грам
- Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
1. В першу чергу приготуємо соус бешамель. На вершковому маслі обсмажити борошно хвилинки 2, потім вливаємо молоко і розмішуючи віночком, щоб не було грудочок, поварим пару хвилин. Додамо мускатний горіх і сіль за смаком. Охолодити соус.
2. Морква очистимо, а шпинат на пару хвилин заливаємо окропом.
3. Віджимаємо листя шпинату від вологи. І за допомогою блендера подрібнюємо окремо моркву і шпинат в однорідне пюре.
4. Сир натираємо на дрібній тертці.
5. Змішаємо остиглий бешамель з яйцем і сиром. Додамо чорний мелений перець.
6. Додамо половину отриманої маси до шпинату і половину до моркви. Посолити за смаком.
7. І ретельно перемішати до однорідності.
8. Форми змащуємо вершковим маслом і розкладемо спочатку морквяну масу.
9. А зверху шпинатну. Ставимо формочки у велику форму і заливаємо водою, щоб формочки з суфле були на третину у воді.
10. І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30-35.
11. Смачного!