Рецепт Морквяно-шпинатне суфле фото

Морквяно-шпинатне суфле
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Молочні продукти , Сир , Яйця , Морква , Молоко , Шпинат , Пармезан
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Випічка , Суфле
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.

Це легке, барвисте і корисне блюдо припаде до смаку тим, хто стежить за фігурою, адже ніжне і повітряне суфле відмінно підійде для обіду або легкої вечері. Готується просто, а вийде смачно!

Опис приготування:

Смачне, красиве і цікаве на смак блюдо, яке ви обов'язково повинні приготувати. Для легкого обіду або вечері, та й для вечірки з подругами це блюдо підійде ідеально. Готується воно нескладно, і впорається з цим навіть людина далека від кулінарії:)

  • Морква варена - 200 грам (очищена)
  • Шпинат свіжий - 75-80 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно пшеничне - 20 грам
  • Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо соус бешамель. На вершковому маслі обсмажити борошно хвилинки 2, потім вливаємо молоко і розмішуючи віночком, щоб не було грудочок, поварим пару хвилин. Додамо мускатний горіх і сіль за смаком. Охолодити соус.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 2
2. Морква очистимо, а шпинат на пару хвилин заливаємо окропом.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 3
3. Віджимаємо листя шпинату від вологи. І за допомогою блендера подрібнюємо окремо моркву і шпинат в однорідне пюре.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 4
4. Сир натираємо на дрібній тертці.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 5
5. Змішаємо остиглий бешамель з яйцем і сиром. Додамо чорний мелений перець.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 6
6. Додамо половину отриманої маси до шпинату і половину до моркви. Посолити за смаком.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 7
7. І ретельно перемішати до однорідності.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 8
8. Форми змащуємо вершковим маслом і розкладемо спочатку морквяну масу.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 9
9. А зверху шпинатну. Ставимо формочки у велику форму і заливаємо водою, щоб формочки з суфле були на третину у воді.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 10
10. І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30-35.
морквяно-шпинатне суфле - фото крок 11
11. Смачного!

Схожі рецепти