Рецепт Морквяно-апельсинові кекси фото

Морквяно-апельсинові кекси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Фрукти, Апельсин, Морква
Дієтичне харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Кекси

Випічка може бути не тільки смачною, але і корисною. Морквяно-апельсинові кекси цьому підтвердження. Тісто на основі оливкового масла, в ньому багато моркви і горіхів, а також сік і цедра апельсина.

З даної кількості інгредієнтів вийде близько 14 кексів. По бажанню, в тісто можна додати прянощі - обкладинка, сухий імбир або мускатний горіх - на ваш вибір.

  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 80 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло оливкове - 150 мілілітрів
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 170 грам
  • Горіхи волоські - 1 Склянка
  • Апельсин - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 За смаком
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 2
У миску насипаємо сіль, цукор і вбиваємо яйця. Перемішуємо вінчиком.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 3
Насипаємо борошно і розпушувач тесту.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 4
Наливаємо оливкова олія і все перемішуємо.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 5
Апельсин обдаємо окропом і витираємо насухо. Знімаємо з апельсина цедру. Морква трьом на тертці. Терту моркву і цедру апельсина додаємо в тісто.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 6
Насипаємо подрібнені волоські горіхи.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 7
Апельсин розрізаємо навпіл і вичавлюємо з нього сік. Вийде близько 100 мл. Сік апельсина наливаємо в тісто і все добре перемішуємо.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 8
Форми для кексів наповнюємо до половини. Зверху можна посипати меленою корицею. Ставимо кекси в розігріту духовку. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Коли на кексах з'явиться рум'яна кірочка, дістаємо їх з духовки і перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 9
Поки готуються кекси, зробимо глазур. В цукрову пудру додаємо ложку апельсинового або лимонного соку і добре перемішуємо.
морквяно-апельсинові кекси - фото крок 10
Готові кекси покриваємо глазур'ю або посипаємо цукровою пудрою, на ваш вибір. Приємного чаювання.

Схожі рецепти