Морквяно-апельсинові кекси
(покроковий рецепт з фото)
Випічка може бути не тільки смачною, але і корисною. Морквяно-апельсинові кекси цьому підтвердження. Тісто на основі оливкового масла, в ньому багато моркви і горіхів, а також сік і цедра апельсина.
З даної кількості інгредієнтів вийде близько 14 кексів. По бажанню, в тісто можна додати прянощі - обкладинка, сухий імбир або мускатний горіх - на ваш вибір.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Масло оливкове - 150 мілілітрів
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 170 грам
- Горіхи волоські - 1 Склянка
- Апельсин - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 За смаком
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо сіль, цукор і вбиваємо яйця. Перемішуємо вінчиком.
Насипаємо борошно і розпушувач тесту.
Наливаємо оливкова олія і все перемішуємо.
Апельсин обдаємо окропом і витираємо насухо. Знімаємо з апельсина цедру. Морква трьом на тертці. Терту моркву і цедру апельсина додаємо в тісто.
Насипаємо подрібнені волоські горіхи.
Апельсин розрізаємо навпіл і вичавлюємо з нього сік. Вийде близько 100 мл. Сік апельсина наливаємо в тісто і все добре перемішуємо.
Форми для кексів наповнюємо до половини. Зверху можна посипати меленою корицею. Ставимо кекси в розігріту духовку. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Коли на кексах з'явиться рум'яна кірочка, дістаємо їх з духовки і перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою.
Коли на кексах з'явиться рум'яна кірочка, дістаємо їх з духовки і перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою.
Поки готуються кекси, зробимо глазур. В цукрову пудру додаємо ложку апельсинового або лимонного соку і добре перемішуємо.
Готові кекси покриваємо глазур'ю або посипаємо цукровою пудрою, на ваш вибір. Приємного чаювання.