Апельсинові біскотті з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування бискотти з апельсиновою цедрою, лісовими горіхами і лікером Куантро.
Апельсинові біскотті добре подавати з молоком. Замість лікеру Куантро ви можете взяти інший апельсиновий лікер.
- Цукру - 3/4 склянки
- Яйця - 2 штуки (великих)
- Насіння анісу - 1 Чайна ложка
- Лікеру Куантро - 4 чайних ложки
- Апельсинової цедри - 2 чайних ложки
- Борошна - 2 склянки (плюс 2 столові ложки )
- Розпушувача - 1 1/2 чайних ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Викласти лісові горіхи на деко. Запікати в духовці до появи аромату, близько 5 хвилин. Дістати з духовки, викласти на кухонний рушник на кілька хвилин. Видалити шкірку, поки горіхи ще теплі. Крупно порубати і відставити убік.
2. Зменшити температуру в духовці до 160 градусів. Вистелити пергаментним папером. У мисці збити вершкове масло міксером. Повільно додати цукор і збивати близько 2 хвилин. Додати яйця і збити, поки суміш не стане однорідною.
3. Додати насіння анісу, лікер Куантро і апельсинову цедру, збити. Додати борошно, розпушувач і сіль. Перемішати до однорідної консистенції.
4. Перемішати з подрібненими лісовими горіхами.
5. На злегка посипаною борошном поверхні розділити тісто на дві рівні частини. Надати кожній частині форму довгого прямокутника близько 5 см завтовшки. Викласти тісто на підготовлений лист на відстані близько 5 см один від одного. Випікати, поки тісто злегка не підрум'яниться зверху, близько 25 хвилин.
6. Остудити на решітці протягом 5 хвилин, потім викласти на обробну дошку і розрізати по діагоналі на шматочки близько 6 см в ширину і 1 см завтовшки.
7. Викласти бискотти розрізаною стороною вниз на деко. Випікати печиво від 5 до 7 хвилин. Дати повністю охолонути на решітці. Зберігати бискотти в щільно закритому посуді при кімнатній температурі протягом декількох тижнів.