Бананове печиво «Біскотті»
(покроковий рецепт з фото)
Бананове печиво "біскотті" - це вже майже класика. Назва "біскотті" говорить сама за себе - "двічі запечений" . Печиво двічі запікається, стає хрустким і може дуже довго зберігатися.
Печиво "біскотті" - один з найпопулярніших десертів не тільки в Італії, але і у всьому світі. Рецепт цього десерту знали ще в середньовіччі. Його пекли італійські господині і просочували солодким сиропом. Моряки брали бискотти в далекі подорожі, так як воно було дуже калорійним і довго зберігалося. Сьогодні існує багато рецептів цього печива з різними начинками. Мені подобається варіант бананового печива з гарбузом і горіхом пекан. Воно виходить ароматним і більш м'яким, ніж класичний варіант. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати такий варіант італійського печива! Смачного.
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Коричневий цукор - 1/2 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Молта імбир - 1/2 чайних ложки
- Банан - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Гарбуз - 1/2 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Горіхи Пекан - 1/2 склянки
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Сироп - 6 Ст. Ложок (кленовий або цукровий)
Змішайте борошно, цукровий пісок, коричневий цукор, розпушувач, сіль, корицю, мускатний горіх і імбир.
У великій мисці за допомогою міксера змішайте банан, яйця, гарбузове пюре, ваніль.
Додайте борошняну суміш і замісити тісто. За консистенцією воно повинно бути м'яким і податливим.
Додайте подрібнені горіхи, обкачані в борошні. Місіть тісто, поки горіхи рівномірно розподілено.
Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом. Сформуйте тісто у вигляді батона.
Надішліть заготовки в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Коли батон охолоне, розріжте його на рівномірні шматочки.
Розкладіть печиво на деко і знову відправте в духовку на 15 хвилин. Переверніть і залиште ще на 15 хвилин.
Дістаньте печиво з духовки, змастіть кожне сиропом і посипте цукровою пудрою.