Апельсинові булочки, ароматні і повітряні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Апельсинові булочки - це просто неймовірно смачна солодка домашня випічка, яка вразить вас своїм ароматом. Готуються такі булочки, звичайно, доволі довго, але результат того вартий!
Опис приготування:
На перший погляд ці булочки нагадують булочки «Сіннабон», ось тільки готуються не з корицею, а з апельсиновою цедрою. Є в цьому своя принадність! В основі апельсинових булочок - здобне тісто з доповненням апельсинового соку і цедри. Якраз ці два інгредієнти і надають булочкам незвичайний аромат і смак. Ці булочки я готую по вихідним, коли часу багато і є бажання повозитися з тестом. Якщо вам цікаво, як приготувати апельсинові булочки, то читайте мій рецепт далі.
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 60 грам(20 г - в тісто, 40 г - в начинку)
- Вода тепла - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Цукор - 150 грам
- Апельсиновий сік - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 3 ст. Ложки - в начинку)
- Апельсинова цедра - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в тісто, 1 ст. Ложка - в начинку)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для цього рецепта я взяла один великий апельсин, зняла з нього цедру і видавила сік.
У теплій воді розчиніть пресовані дріжджі. Залиште на кілька хвилин. Мені подобається використовувати саме пресовані дріжджі, з ними випічка виходить особливо м'якою і ніжною.
Потім додайте яйце, розтоплене вершкове масло, цукор, апельсиновий сік і цедру. Добре все розмішайте. Потім починайте додавати просіяне борошно і замісити м'яке тісто.
Покладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником і поставте в теплому місці на 1 час. Зазвичай я ставлю тісто з мультиварку, включаю режим «Мультіповар» і виставляю температуру 35 градусів на 1 час.
Тим часом приготуйте апельсинову начинку-помадку. Розтопити вершкове масло (я зазвичай розтоплюю в мікрохвильовці, 30 секунд досить), до нього додайте апельсиновий сік і апельсинову цедру. Можна також додати цукрову пудру, але мені досить цукру і в тесті.
Тісто наше встигло підійти. Вийміть його з миски і розкачайте товщиною 5-7 мм. Товщі розгортати не раджу, воно під час випікання і так добре збільшиться в об'ємі.
Змастіть тісто апельсиновою начинкою.
Загорніть тісто в рулет.
Розріжте рулет на невеликі шматки, шириною приблизно 5-6 см.
Викладіть рулетики вертикально в форму для запікання, змащену вершковим маслом. Залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. Потім відправте в духовку і запікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Готові булочки присипте цукровою пудрою або полийте білкової глазур'ю. Приємного чаювання!