Апельсинові булочки, ароматні і повітряні
(покроковий рецепт з фото)
Апельсинові булочки - це просто неймовірно смачна солодка домашня випічка, яка вразить вас своїм ароматом. Готуються такі булочки, звичайно, доволі довго, але результат того вартий!
На перший погляд ці булочки нагадують булочки «Сіннабон», ось тільки готуються не з корицею, а з апельсиновою цедрою. Є в цьому своя принадність! В основі апельсинових булочок - здобне тісто з доповненням апельсинового соку і цедри. Якраз ці два інгредієнти і надають булочкам незвичайний аромат і смак. Ці булочки я готую по вихідним, коли часу багато і є бажання повозитися з тестом. Якщо вам цікаво, як приготувати апельсинові булочки, то читайте мій рецепт далі.
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 60 грам(20 г - в тісто, 40 г - в начинку)
- Вода тепла - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Цукор - 150 грам
- Апельсиновий сік - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 3 ст. Ложки - в начинку)
- Апельсинова цедра - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в тісто, 1 ст. Ложка - в начинку)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для цього рецепта я взяла один великий апельсин, зняла з нього цедру і видавила сік.
У теплій воді розчиніть пресовані дріжджі. Залиште на кілька хвилин. Мені подобається використовувати саме пресовані дріжджі, з ними випічка виходить особливо м'якою і ніжною.
Потім додайте яйце, розтоплене вершкове масло, цукор, апельсиновий сік і цедру. Добре все розмішайте. Потім починайте додавати просіяне борошно і замісити м'яке тісто.
Покладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником і поставте в теплому місці на 1 час. Зазвичай я ставлю тісто з мультиварку, включаю режим «Мультіповар» і виставляю температуру 35 градусів на 1 час.
Тим часом приготуйте апельсинову начинку-помадку. Розтопити вершкове масло (я зазвичай розтоплюю в мікрохвильовці, 30 секунд досить), до нього додайте апельсиновий сік і апельсинову цедру. Можна також додати цукрову пудру, але мені досить цукру і в тесті.
Тісто наше встигло підійти. Вийміть його з миски і розкачайте товщиною 5-7 мм. Товщі розгортати не раджу, воно під час випікання і так добре збільшиться в об'ємі.
Змастіть тісто апельсиновою начинкою.
Загорніть тісто в рулет.
Розріжте рулет на невеликі шматки, шириною приблизно 5-6 см.
Викладіть рулетики вертикально в форму для запікання, змащену вершковим маслом. Залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. Потім відправте в духовку і запікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Готові булочки присипте цукровою пудрою або полийте білкової глазур'ю. Приємного чаювання!