Рецепт Апельсинові булочки, ароматні і повітряні фото

Апельсинові булочки, ароматні і повітряні
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Апельсин, Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Страви з начинкою, Булочки

Апельсинові булочки - це просто неймовірно смачна солодка домашня випічка, яка вразить вас своїм ароматом. Готуються такі булочки, звичайно, доволі довго, але результат того вартий!

На перший погляд ці булочки нагадують булочки «Сіннабон», ось тільки готуються не з корицею, а з апельсиновою цедрою. Є в цьому своя принадність! В основі апельсинових булочок - здобне тісто з доповненням апельсинового соку і цедри. Якраз ці два інгредієнти і надають булочкам незвичайний аромат і смак. Ці булочки я готую по вихідним, коли часу багато і є бажання повозитися з тестом. Якщо вам цікаво, як приготувати апельсинові булочки, то читайте мій рецепт далі.

  • Борошно - 400 грам
  • Вершкове масло - 60 грам(20 г - в тісто, 40 г - в начинку)
  • Вода тепла - 100 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі пресовані - 25 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Апельсиновий сік - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 3 ст. Ложки - в начинку)
  • Апельсинова цедра - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в тісто, 1 ст. Ложка - в начинку)
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для цього рецепта я взяла один великий апельсин, зняла з нього цедру і видавила сік.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 2
У теплій воді розчиніть пресовані дріжджі. Залиште на кілька хвилин. Мені подобається використовувати саме пресовані дріжджі, з ними випічка виходить особливо м'якою і ніжною.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 3
Потім додайте яйце, розтоплене вершкове масло, цукор, апельсиновий сік і цедру. Добре все розмішайте. Потім починайте додавати просіяне борошно і замісити м'яке тісто.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 4
Покладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником і поставте в теплому місці на 1 час. Зазвичай я ставлю тісто з мультиварку, включаю режим «Мультіповар» і виставляю температуру 35 градусів на 1 час.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 5
Тим часом приготуйте апельсинову начинку-помадку. Розтопити вершкове масло (я зазвичай розтоплюю в мікрохвильовці, 30 секунд досить), до нього додайте апельсиновий сік і апельсинову цедру. Можна також додати цукрову пудру, але мені досить цукру і в тесті.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 6
Тісто наше встигло підійти. Вийміть його з миски і розкачайте товщиною 5-7 мм. Товщі розгортати не раджу, воно під час випікання і так добре збільшиться в об'ємі.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 7
Змастіть тісто апельсиновою начинкою.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 8
Загорніть тісто в рулет.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 9
Розріжте рулет на невеликі шматки, шириною приблизно 5-6 см.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 10
Викладіть рулетики вертикально в форму для запікання, змащену вершковим маслом. Залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. Потім відправте в духовку і запікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин.
апельсинові булочки, ароматні і повітряні - фото крок 11
Готові булочки присипте цукровою пудрою або полийте білкової глазур'ю. Приємного чаювання!

Схожі рецепти