Морквяно-яблучні кекси
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете спекти овочеві кекси, але сумніваєтеся, що дітям або гостям вони сподобаються, тоді для вас перевірений рецепт, як приготувати морквяно-яблучні кекси. Такі точно сподобаються всім.
Таке тісто також підходить для випічки пирогів. Готові кекси можна прикрасити глазур'ю на основі вершкового сиру, а також шоколадом або збитими вершками. Кекси будуть смачні, навіть без глазурі. Якщо ви не скажете, що в їх складі морква і яблука, ніхто цього не дізнається.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Мелена гвоздика - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки
- Морква - 3 штуки
- Яблука - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Стружка кокоса - 1/4 склянки
- Вершковий сир - 225 грам
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 2 склянки
1. У великій мисці перемішайте борошно, цукровий пісок, харчову соду, розпушувач, мелену корицю, мускатний горіх і сіль. Помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці моркву і яблука. Трохи подрібніть волоські горіхи.
2. Додайте в миску рослинне масло, яйця, терту на крупній тертці моркву і яблука, кокосову стружку, грецькі горіхи. Все ретельно перемішайте.
3. Приготуйте форму для випікання кексів, для цього вкладіть в форми паперові склянки і трохи змастіть їх маслом. Розкладіть тісто за формами, тісто має заповнити ¾ кожної форми.
4. Розігрійте духовку до 175 градусів, поставте форму в духовку і випікайте 20-25 хвилин, перевірте готовність за допомогою зубочистки. Готові кекси дістаньте з духовки і охолодіть.
5. Приготуйте глазур, для цього збийте вершковий сир кімнатної температури, вершкове масло, і ваніль до отримання пухнастої маси, потім поступово додайте цукрову пудру і перемішайте до повного поєднання. Покладіть глазур в кондитерський мішок з середньою насадкою і нанесіть глазур на охолоджені кекси.