Рецепт Морквяно-яблучні кекси фото

Морквяно-яблучні кекси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Фрукти , Яблука , Яйця , Морква
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 24
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо хочете спекти овочеві кекси, але сумніваєтеся, що дітям або гостям вони сподобаються, тоді для вас перевірений рецепт, як приготувати морквяно-яблучні кекси. Такі точно сподобаються всім.

Опис приготування:

Таке тісто також підходить для випічки пирогів. Готові кекси можна прикрасити глазур'ю на основі вершкового сиру, а також шоколадом або збитими вершками. Кекси будуть смачні, навіть без глазурі. Якщо ви не скажете, що в їх складі морква і яблука, ніхто цього не дізнається.

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Мелена гвоздика - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Яйце - 4 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Яблука - 2 штуки
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Стружка кокоса - 1/4 склянки
  • Вершковий сир - 225 грам
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 2 склянки
морквяно-яблучні кекси - фото крок 1
1. У великій мисці перемішайте борошно, цукровий пісок, харчову соду, розпушувач, мелену корицю, мускатний горіх і сіль. Помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці моркву і яблука. Трохи подрібніть волоські горіхи.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 2
2. Додайте в миску рослинне масло, яйця, терту на крупній тертці моркву і яблука, кокосову стружку, грецькі горіхи. Все ретельно перемішайте.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 3
3. Приготуйте форму для випікання кексів, для цього вкладіть в форми паперові склянки і трохи змастіть їх маслом. Розкладіть тісто за формами, тісто має заповнити ¾ кожної форми.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 4
4. Розігрійте духовку до 175 градусів, поставте форму в духовку і випікайте 20-25 хвилин, перевірте готовність за допомогою зубочистки. Готові кекси дістаньте з духовки і охолодіть.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 5
5. Приготуйте глазур, для цього збийте вершковий сир кімнатної температури, вершкове масло, і ваніль до отримання пухнастої маси, потім поступово додайте цукрову пудру і перемішайте до повного поєднання. Покладіть глазур в кондитерський мішок з середньою насадкою і нанесіть глазур на охолоджені кекси.

Схожі рецепти