Рецепт Морквяно-яблучні кекси фото

Морквяно-яблучні кекси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Овочі, Фрукти, Яблука, Яйця, Морква
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Кекси

Якщо хочете спекти овочеві кекси, але сумніваєтеся, що дітям або гостям вони сподобаються, тоді для вас перевірений рецепт, як приготувати морквяно-яблучні кекси. Такі точно сподобаються всім.

Таке тісто також підходить для випічки пирогів. Готові кекси можна прикрасити глазур'ю на основі вершкового сиру, а також шоколадом або збитими вершками. Кекси будуть смачні, навіть без глазурі. Якщо ви не скажете, що в їх складі морква і яблука, ніхто цього не дізнається.

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Мелена гвоздика - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Яйце - 4 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Яблука - 2 штуки
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Стружка кокоса - 1/4 склянки
  • Вершковий сир - 225 грам
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 2 склянки
морквяно-яблучні кекси - фото крок 1
1. У великій мисці перемішайте борошно, цукровий пісок, харчову соду, розпушувач, мелену корицю, мускатний горіх і сіль. Помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці моркву і яблука. Трохи подрібніть волоські горіхи.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 2
2. Додайте в миску рослинне масло, яйця, терту на крупній тертці моркву і яблука, кокосову стружку, грецькі горіхи. Все ретельно перемішайте.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 3
3. Приготуйте форму для випікання кексів, для цього вкладіть в форми паперові склянки і трохи змастіть їх маслом. Розкладіть тісто за формами, тісто має заповнити ¾ кожної форми.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 4
4. Розігрійте духовку до 175 градусів, поставте форму в духовку і випікайте 20-25 хвилин, перевірте готовність за допомогою зубочистки. Готові кекси дістаньте з духовки і охолодіть.
морквяно-яблучні кекси - фото крок 5
5. Приготуйте глазур, для цього збийте вершковий сир кімнатної температури, вершкове масло, і ваніль до отримання пухнастої маси, потім поступово додайте цукрову пудру і перемішайте до повного поєднання. Покладіть глазур в кондитерський мішок з середньою насадкою і нанесіть глазур на охолоджені кекси.

Схожі рецепти