Апельсинові кекси
(покроковий рецепт з фото)
Навіщо витрачати гроші не сумнівні магазинні солодощі. Краще витратити час і отримати смачне, натуральне і корисне ласощі своїми руками.
Десерт дуже смачний. Збийте масло з цукром і яйцями. Додайте борошно, розпушувач і журавлину. Замісити тісто, викладіть його в форми і випікання протягом 25 хвилин в духовці. Зваріть сироп з апельсинового соку, цедри, води і цукру. Вийнявши кекси з духовки, відразу ж добре просочіть їх сиропом, наносячи його за допомогою пензлика. Приємного чаювання!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 180 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Журавлина - 0, 25 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Добре збийте масло з 100 г. Цукру, попутно додаючи яйця по одному.
У збиту суміш введіть борошно з розпушувачем і злегка посічену журавлину і замісіть тісто. Розкладіть його по формах і випікання в духовці протягом 25 хвилин при 180 градусах.
Поки печуться кекси, займемося апельсиновим сиропом. Натріть цедру апельсина, вичавити сік і змішайте все з цукром, що залишився. Додайте воду, доведіть до кипіння і проваріть до загустіння. Вийнявши кекси з духовки, відразу ж добре просочіть їх сиропом, наносячи його за допомогою пензлика.