Рецепт Апельсинові булочки з маком фото

Апельсинові булочки з маком
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Солодке, Булочки

Здобні булочки з маком і яскравим апельсиновим ароматом - ідеальне доповнення до чаю! Випічка виходить неймовірно смачна, ніжна і повітряна, встояти перед нею просто неможливо!

Приготувати апельсинові булочки з маком насправді досить легко і просто, рекомендую неодмінно спробувати! Солодкі і неймовірно ароматні, вони буквально тануть у роті. Побалуйте себе і своїх близьких цієї чудової домашньою випічкою, яку напевно оцінять як діти, так і дорослі!

  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 грам
  • Вода - 70 мілілітрів
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Апельсин - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Мак - 3 Ст. Ложки
апельсинові булочки з маком - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
апельсинові булочки з маком - фото крок 2
2. З'єднайте воду і молоко, підігрійте в мікрохвильовці буквально кілька хвилин до теплого стану, додайте дріжджі і 1 ст. L. Цукру. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин до появи пінної шапочки.
апельсинові булочки з маком - фото крок 3
3. У глибоку миску насипте борошно, додайте жовток, ванілін, сіль, цукор, що залишився і м'яке вершкове масло.
апельсинові булочки з маком - фото крок 4
4. Апельсин добре помийте і зніміть з нього цедру, вона нам знадобиться трохи пізніше. Потім розріжте його навпіл і вичавіть весь сік, нам знадобиться 100 мл. Додайте сік до борошна і решти інгредієнтів, влийте сюди ж підійшла опару.
апельсинові булочки з маком - фото крок 5
5. Замісити м'яке і трохи липке тісто. Якщо необхідно можна в процесі додати трохи борошна.
апельсинові булочки з маком - фото крок 6
6. Накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце приблизно на 1, 5 годину. За цей час воно має добре збільшитися в розмірах.
апельсинові булочки з маком - фото крок 7
7. Перекладіть тісто на присипану борошном поверхню і розкачати у формі прямокутника, товщиною близько 5 мм. Посипте зверху апельсиновою цедрою, маком і цукром за смаком.
апельсинові булочки з маком - фото крок 8
8. Тепер складіть тісто втричі, внахлест по обидва боки до середини.
апельсинові булочки з маком - фото крок 9
9. Злегка пройдіться по тесту качалкою і розріжте поперек на рівні смужки, шириною близько 3-4 см.
апельсинові булочки з маком - фото крок 10
10. Кожну смужку тесту перекрутити по спіралі 3-4 рази і з'єднайте кінці разом. Готові булочки "віночки" викладіть на деко, застелене пергаментом. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Потім змастіть жовтком або оливковою олією і випікайте при 180 градусах близько 25 хвилин.
апельсинові булочки з маком - фото крок 11
11. Апельсинові булочки з маком готові. Подаємо їх з гарячим чаєм або молоком, ніжні і повітряні, вони не залишать вас байдужими. Смачного!

Схожі рецепти