Апельсинові булочки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Здобні булочки з маком і яскравим апельсиновим ароматом - ідеальне доповнення до чаю! Випічка виходить неймовірно смачна, ніжна і повітряна, встояти перед нею просто неможливо!
Приготувати апельсинові булочки з маком насправді досить легко і просто, рекомендую неодмінно спробувати! Солодкі і неймовірно ароматні, вони буквально тануть у роті. Побалуйте себе і своїх близьких цієї чудової домашньою випічкою, яку напевно оцінять як діти, так і дорослі!
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 грам
- Вода - 70 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Апельсин - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 450 грам
- Мак - 3 Ст. Ложки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. З'єднайте воду і молоко, підігрійте в мікрохвильовці буквально кілька хвилин до теплого стану, додайте дріжджі і 1 ст. L. Цукру. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин до появи пінної шапочки.
3. У глибоку миску насипте борошно, додайте жовток, ванілін, сіль, цукор, що залишився і м'яке вершкове масло.
4. Апельсин добре помийте і зніміть з нього цедру, вона нам знадобиться трохи пізніше. Потім розріжте його навпіл і вичавіть весь сік, нам знадобиться 100 мл. Додайте сік до борошна і решти інгредієнтів, влийте сюди ж підійшла опару.
5. Замісити м'яке і трохи липке тісто. Якщо необхідно можна в процесі додати трохи борошна.
6. Накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце приблизно на 1, 5 годину. За цей час воно має добре збільшитися в розмірах.
7. Перекладіть тісто на присипану борошном поверхню і розкачати у формі прямокутника, товщиною близько 5 мм. Посипте зверху апельсиновою цедрою, маком і цукром за смаком.
8. Тепер складіть тісто втричі, внахлест по обидва боки до середини.
9. Злегка пройдіться по тесту качалкою і розріжте поперек на рівні смужки, шириною близько 3-4 см.
10. Кожну смужку тесту перекрутити по спіралі 3-4 рази і з'єднайте кінці разом. Готові булочки "віночки" викладіть на деко, застелене пергаментом. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Потім змастіть жовтком або оливковою олією і випікайте при 180 градусах близько 25 хвилин.
11. Апельсинові булочки з маком готові. Подаємо їх з гарячим чаєм або молоком, ніжні і повітряні, вони не залишать вас байдужими. Смачного!