Рецепт Булочки з родзинками і маком фото

Булочки з родзинками і маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Дріжджове тісто , Мак , Сухофрукти , Ізюм
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Булочки з родзинками і маком - справжню насолоду для любителів солодкого, пишною випічки. Такі булочки можна ще покрити шоколадною глазур'ю і успіх їм забезпечений! Готуються вони з дріжджового тіста.

Опис приготування:

Як приготувати булочки з родзинками і маком?

1. У півсклянки теплої води розкришити дріжджі, додати пів-ложки цукру, розмішати і залишити на хвилин 10.

2. 80 мл молока підігрійте в сотейнику, додайте 2 ст. Ложки цукру, вершкове масло. Прогрівайте до розчинення цукру і масла, але не киплячі аргументів. Зніміть з вогню. Остудіть, додайте 200 г просіяного борошна і перемішайте. Накрийте кухонним рушником і відставте на 20 хвилин.

3. Через 20 хвилин вбийте в опару яйце (воно повинно бути кімнатної температури), просійте ще 200 г борошна. Замісити тісто. Якщо тісто липне до рук, додайте ще борошна. Тісто має бути м'яким і не липнути. Замішані тісто викладіть в миску, накрийте рушником і залиште ще на хвилин 40.

4. Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Час, що залишився молоко (4 ст. Ложки) і 3 ст. L. Цукру викладіть в сотейник, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте попередньо замоченим і проціджений родзинки, промитий окропом мак, перемішайте і остудіть. Можна додати в суміш столову ложку манки.

5. Тісто розкачати, змастіть поверхню сумішшю з маку і родзинок, загорніть і розріжте на булочки.

6. На застелене пергаментом деко викладіть булочки (залиште місце для їх росту), змастіть поверхню булочок збитим жовтком.

7. Випікайте булочки з родзинками і маком в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 25 хвилин.

8. Якщо бажаєте, готові булочки полийте розчиненим на водяній бані шоколадом.

Булочки з родзинками і маком готові!

Смачного!

  • Борошно - 400 грам (або більше)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 5, 5 Ст. Ложки (половина столової ложки замішується в опару, 2 ст.Л. - в тісто, 3 ст.Л. - в начинку)
  • Вода тепла - 0, 5 склянки
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Мак - 100 грам
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Молоко - 100 мілілітрів(80 мл - в тісто)
  • Яєчний жовток - 1-2 штук
Як приготувати булочки з родзинками і маком?

1. У півсклянки теплої води розкришити дріжджі, додати пів-ложки цукру, розмішати і залишити на хвилин 10.

2. 80 мл молока підігрійте в сотейнику, додайте 2 ст. Ложки цукру, вершкове масло. Прогрівайте до розчинення цукру і масла, але не киплячі аргументів. Зніміть з вогню. Остудіть, додайте 200 г просіяного борошна і перемішайте. Накрийте кухонним рушником і відставте на 20 хвилин.

3. Через 20 хвилин вбийте в опару яйце (воно повинно бути кімнатної температури), просійте ще 200 г борошна. Замісити тісто. Якщо тісто липне до рук, додайте ще борошна. Тісто має бути м'яким і не липнути. Замішані тісто викладіть в миску, накрийте рушником і залиште ще на хвилин 40.

4. Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Час, що залишився молоко (4 ст. Ложки) і 3 ст. L. Цукру викладіть в сотейник, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте попередньо замоченим і проціджений родзинки, промитий окропом мак, перемішайте і остудіть. Можна додати в суміш столову ложку манки.

5. Тісто розкачати, змастіть поверхню сумішшю з маку і родзинок, загорніть і розріжте на булочки.

6. На застелене пергаментом деко викладіть булочки (залиште місце для їх росту), змастіть поверхню булочок збитим жовтком.

7. Випікайте булочки з родзинками і маком в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 25 хвилин.

8. Якщо бажаєте, готові булочки полийте розчиненим на водяній бані шоколадом.

Булочки з родзинками і маком готові!

Смачного!

Схожі рецепти