Булочки з родзинками і маком
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з родзинками і маком - справжню насолоду для любителів солодкого, пишною випічки. Такі булочки можна ще покрити шоколадною глазур'ю і успіх їм забезпечений! Готуються вони з дріжджового тіста.
Як приготувати булочки з родзинками і маком?
1. У півсклянки теплої води розкришити дріжджі, додати пів-ложки цукру, розмішати і залишити на хвилин 10.
2. 80 мл молока підігрійте в сотейнику, додайте 2 ст. Ложки цукру, вершкове масло. Прогрівайте до розчинення цукру і масла, але не киплячі аргументів. Зніміть з вогню. Остудіть, додайте 200 г просіяного борошна і перемішайте. Накрийте кухонним рушником і відставте на 20 хвилин.
3. Через 20 хвилин вбийте в опару яйце (воно повинно бути кімнатної температури), просійте ще 200 г борошна. Замісити тісто. Якщо тісто липне до рук, додайте ще борошна. Тісто має бути м'яким і не липнути. Замішані тісто викладіть в миску, накрийте рушником і залиште ще на хвилин 40.
4. Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Час, що залишився молоко (4 ст. Ложки) і 3 ст. L. Цукру викладіть в сотейник, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте попередньо замоченим і проціджений родзинки, промитий окропом мак, перемішайте і остудіть. Можна додати в суміш столову ложку манки.
5. Тісто розкачати, змастіть поверхню сумішшю з маку і родзинок, загорніть і розріжте на булочки.
6. На застелене пергаментом деко викладіть булочки (залиште місце для їх росту), змастіть поверхню булочок збитим жовтком.
7. Випікайте булочки з родзинками і маком в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 25 хвилин.
8. Якщо бажаєте, готові булочки полийте розчиненим на водяній бані шоколадом.
Булочки з родзинками і маком готові!
Смачного!
- Борошно - 400 грам (або більше)
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 5, 5 Ст. Ложки (половина столової ложки замішується в опару, 2 ст.Л. - в тісто, 3 ст.Л. - в начинку)
- Вода тепла - 0, 5 склянки
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Мак - 100 грам
- Ізюм - 1 Склянка
- Молоко - 100 мілілітрів(80 мл - в тісто)
- Яєчний жовток - 1-2 штук
1. У півсклянки теплої води розкришити дріжджі, додати пів-ложки цукру, розмішати і залишити на хвилин 10.
2. 80 мл молока підігрійте в сотейнику, додайте 2 ст. Ложки цукру, вершкове масло. Прогрівайте до розчинення цукру і масла, але не киплячі аргументів. Зніміть з вогню. Остудіть, додайте 200 г просіяного борошна і перемішайте. Накрийте кухонним рушником і відставте на 20 хвилин.
3. Через 20 хвилин вбийте в опару яйце (воно повинно бути кімнатної температури), просійте ще 200 г борошна. Замісити тісто. Якщо тісто липне до рук, додайте ще борошна. Тісто має бути м'яким і не липнути. Замішані тісто викладіть в миску, накрийте рушником і залиште ще на хвилин 40.
4. Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Час, що залишився молоко (4 ст. Ложки) і 3 ст. L. Цукру викладіть в сотейник, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте попередньо замоченим і проціджений родзинки, промитий окропом мак, перемішайте і остудіть. Можна додати в суміш столову ложку манки.
5. Тісто розкачати, змастіть поверхню сумішшю з маку і родзинок, загорніть і розріжте на булочки.
6. На застелене пергаментом деко викладіть булочки (залиште місце для їх росту), змастіть поверхню булочок збитим жовтком.
7. Випікайте булочки з родзинками і маком в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 25 хвилин.
8. Якщо бажаєте, готові булочки полийте розчиненим на водяній бані шоколадом.
Булочки з родзинками і маком готові!
Смачного!