Рецепт Булочки з маком з листкового тіста фото

Булочки з маком з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Мак, Листкове тісто
На полуденок
Випічка, Булочки

Смачні булочки з маком з листкового тіста стануть відмінним доповненням будь-якого чаювання. Якщо під рукою є готове листкове тісто, то часу на їх приготування знадобиться менше години.

Якщо хочете побалувати себе смачною випічкою, а особливо якщо ви любите мак, булочки з маком з листкового тіста стануть ідеальним доповненням до чаю. Форму булочок вибирайте за вашим бажанням. Якщо у вас є готове листкове тісто (краще брати листкове дріжджове), то ви все за півгодини зможете приготувати приголомшливу смачну домашню випічку.

  • Листкове тісто - 500 грам (краще взяти листкове дріжджове)
  • Мак - 1 склянок
  • Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 1/2 склянки
булочки з маком з листкового тіста - фото крок 1
1. Найголовніше в цих булочках - це начинка. Мак потрібно попередньо підготувати. Для цього його потрібно викласти в ситечко, залити окропом і настояти на водяній бані близько 10 хвилин. Після цього ситечко перекладіть в окрему глибоку ємність, щоб стекла зайва рідина.
булочки з маком з листкового тіста - фото крок 2
2. Потім додайте цукор і вершкове масло, ретельно розмішайте. Масло і цукор повинні розтанути, тому змішувати ці компоненти краще, коли мак ще гарячий.
булочки з маком з листкового тіста - фото крок 3
3. За допомогою підручних засобів (в даному випадку - це товкач) розітріть зерна маку до максимального розм'якшення.
булочки з маком з листкового тіста - фото крок 4
4. Розкачуємо пласт тіста (товщина приблизно 3-5 мм.) і зверху викладаємо нашу макову начинку.
булочки з маком з листкового тіста - фото крок 5
5. Скручуємо тісто з начинкою в рулет, після чого розрізаємо його на рівні порції (шириною 3-4 см) і викладаємо на деко (змащений маслом). Відстань між "равликами" має бути не менше 3 сантиметрів. Випікаємо в добре розігрітій духовці 10 хвилин.
булочки з маком з листкового тіста - фото крок 6
6. Розведіть цукор з водою, доведіть сироп до кипіння. Отриманим сиропом змащуйте поверхню наших свіжоспечених булочок. Ось такі гарні вони виходять в готовому вигляді.

Схожі рецепти