Булочки з листкового тіста з сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
В цей десерт крім родзинок можна додавати будь-які сухофрукти, які є у вас вдома. Сир додасть страві соковитості і користі. Хто любить випічку і хто любить родзинки, горіхи, Коран, цей рецепт для вас!
Для того, щоб не витрачати час на приготування листкового тіста, можна взяти магазинне тісто (нЕ дріжджове, а саме листкове). У начинку додайте не тільки родзинки, а все, що любите: Коран, чорнослив, в'ялену вишню, горіхи…
Якщо раніше ви думали, що тільки ваша бабуся знає, як приготувати булочки з листкового тіста з сиром та родзинками, то тепер самі станете справжнім майстром!
- Листкове тісто - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком
- Ваніль - За смаком
- Сухофрукти - 150 грам
- Яйце - 1 штука
1. Спочатку підготуйте сухофрукти. Заливаємо їх окропом і даємо постояти кілька хвилин. Потім воду зливаємо, а сухофрукти промаківаем паперовими рушниками.
2. У сметану відправляємо одне яйце і перемішуємо їх до однорідної маси. Сметану я використовую 20-відсоткову.
3. У сир додамо раніше приготовлену сметану з яйцем, ванільку і цукор. Цукор додаємо до смаку, хто як любить. Всю цю масу потрібно добре розім'яти, але зробити це виделкою, міксер краще не використовувати, а то стане рідкою.
4. В отриману масу додайте сухофрукти, перемішайте і відправте в холодильник на час, поки будемо займатися тестом.
5. Дістаємо тісто і розгортаємо його приблизно в прямокутник, занадто тонко катати не потрібно.
Начинку викладаємо по всій площі, але краю залишаємо вільними.
Начинку викладаємо по всій площі, але краю залишаємо вільними.
6. За допомогою рушники або силіконового килимка тісто потрібно звернути в рулет. Всі вільні краї защипнути, щоб вони не розклеїлись.
7. Рулетик нарізати на частини розміром 5-6 см, це і будуть наші булочки!
Акуратно викладіть їх на пергамент.
Акуратно викладіть їх на пергамент.
8. Кожну булочку змастіть збитим жовтком. Духовку розігрійте до температури 180-200 градусів і помістіть туди деко. Тридцяти хвилин вистачить, щоб булочки приготувалися.
9. Начинка готується дуже швидко. Якщо раптом сир трошки потік, не турбуйтеся, смак від цього не зіпсується. Зверху присипте все цукровою пудрою. Півгодини - і ви можете насолоджуватися приголомшливим смаком свіжої, теплою випічки.