Рецепт Булочки з родзинками з дріжджового тіста фото

Булочки з родзинками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
На обід , На природу , Корисний обід , На сніданок , Ситний сніданок , Швидкий сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Любителям солодкого домашньої випічки пропоную рецепт смачних здобних булочок з родзинками, які обов'язково підкорять всіх ваших рідних. Записуйте рецепт і приступайте до приготування!

Опис приготування:

Цей рецепт мені розповіла моя бабуся, вона називає його віденської здобою. З такого тіста виходять просто дивовижні пиріжки, пироги і паски. До речі так, саме за цим рецептом вона готує свої коронні паски. Скажу відверто, з першого разу у мене не вийшло приготувати таке тісто, як у бабусі, відповідно, пиріжки вийшли не такими смачними. Але з часом і досвідом, у мене стало виходити все краще і краще. Не скажу, що зараз все ідеально, все ж бабусині пироги - це смак дитинства і перевершити їх неможливо, але мої рідні просто в захваті від моїх пирогів, рогаликів і булочок. Сьогодні я хочу поділитися рецептом, як приготувати булочки з родзинками з дріжджового тіста, і з вами. Обов'язковою умовою при приготуванні здобного тіста є гарний настрій, тільки тоді булочки чи пиріжки вийдуть по-справжньому смачними.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 12 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Яйця - 3 штуки(2 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення булочок)
  • Маргарин - 100 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Ізюм - 100 грам
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Молоко злегка підігрійте до температури приблизно 40 градусів. У занадто холодної рідини дріжджі працювати не будуть, як і в дуже гарячою. Щоб перевірити температуру молока, капніть трохи собі на зап'ясті, якщо не гаряче - це ідеальна температура.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 2
В молоко всипте цукор і дріжджі, гарненько розмішайте. Всипте трохи борошна (ложки 2-3), перемішайте і залиште опару в теплому місці на 30 хвилин.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 3
Спочатку на поверхні з'явиться висока шапочка, а коли вона почне спадати і з'являться бульбашки, опара готова.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 4
В іншій глибокій мисці змішайте яйця, цукор і розтоплений маргарин.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 5
Додайте опару, добре розмішайте. Додайте родзинки.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 6
Поступово додавайте просіяне борошно і розмішуйте ложкою, рухаючись в одну сторону. Коли заважати ложкою стане важко, викладіть тісто на робочу поверхню і замісити руками.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 7
Тісто має вийти дуже м'яким і ніжним. Перекладіть його в миску, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину, щоб воно підійшло. Зазвичай я ставлю недалеко від включеної конфорки.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 8
Коли тісто збільшиться в два рази, його слід перемять і знову залишити підніматися.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 9
Розділити тісто 8 рівних частин. Сформуйте з низ округлі коржі. Викладіть на деко, змастіть збитим яйцем і присипте цукром. Надішліть в духовку на 30-40 хвилин. Режим запікання - 180 градусів.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 10
Булочки з родзинками з дріжджового тіста готові. Подавайте булочки з молоком, так найбільш смачно, як на мене)

Схожі рецепти