Рецепт Булочки з родзинками з дріжджового тіста фото

Булочки з родзинками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
На обід, На природу, Корисний обід, На сніданок, Ситний сніданок, Швидкий сніданок
Випічка, Булочки

Любителям солодкого домашньої випічки пропоную рецепт смачних здобних булочок з родзинками, які обов'язково підкорять всіх ваших рідних. Записуйте рецепт і приступайте до приготування!

Цей рецепт мені розповіла моя бабуся, вона називає його віденської здобою. З такого тіста виходять просто дивовижні пиріжки, пироги і паски. До речі так, саме за цим рецептом вона готує свої коронні паски. Скажу відверто, з першого разу у мене не вийшло приготувати таке тісто, як у бабусі, відповідно, пиріжки вийшли не такими смачними. Але з часом і досвідом, у мене стало виходити все краще і краще. Не скажу, що зараз все ідеально, все ж бабусині пироги - це смак дитинства і перевершити їх неможливо, але мої рідні просто в захваті від моїх пирогів, рогаликів і булочок. Сьогодні я хочу поділитися рецептом, як приготувати булочки з родзинками з дріжджового тіста, і з вами. Обов'язковою умовою при приготуванні здобного тіста є гарний настрій, тільки тоді булочки чи пиріжки вийдуть по-справжньому смачними.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 12 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Яйця - 3 штуки(2 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення булочок)
  • Маргарин - 100 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Ізюм - 100 грам
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Молоко злегка підігрійте до температури приблизно 40 градусів. У занадто холодної рідини дріжджі працювати не будуть, як і в дуже гарячою. Щоб перевірити температуру молока, капніть трохи собі на зап'ясті, якщо не гаряче - це ідеальна температура.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 2
В молоко всипте цукор і дріжджі, гарненько розмішайте. Всипте трохи борошна (ложки 2-3), перемішайте і залиште опару в теплому місці на 30 хвилин.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 3
Спочатку на поверхні з'явиться висока шапочка, а коли вона почне спадати і з'являться бульбашки, опара готова.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 4
В іншій глибокій мисці змішайте яйця, цукор і розтоплений маргарин.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 5
Додайте опару, добре розмішайте. Додайте родзинки.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 6
Поступово додавайте просіяне борошно і розмішуйте ложкою, рухаючись в одну сторону. Коли заважати ложкою стане важко, викладіть тісто на робочу поверхню і замісити руками.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 7
Тісто має вийти дуже м'яким і ніжним. Перекладіть його в миску, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину, щоб воно підійшло. Зазвичай я ставлю недалеко від включеної конфорки.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 8
Коли тісто збільшиться в два рази, його слід перемять і знову залишити підніматися.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 9
Розділити тісто 8 рівних частин. Сформуйте з низ округлі коржі. Викладіть на деко, змастіть збитим яйцем і присипте цукром. Надішліть в духовку на 30-40 хвилин. Режим запікання - 180 градусів.
булочки з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 10
Булочки з родзинками з дріжджового тіста готові. Подавайте булочки з молоком, так найбільш смачно, як на мене)

Схожі рецепти