Рецепт Рулет з родзинками з дріжджового тіста фото

Рулет з родзинками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яйця, Сухофрукти, Молоко, Вершкове масло, Ізюм
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги, Страви з начинкою

На Великдень господині печуть макові рулети, рулети з родзинками, корицею та інше. Але також можна робити такий рулет без приводу. Розповім про простому рецепті, як приготувати рулет з родзинками з дріжджового тіста.

Дріжджове тісто дуже м'яке, з нього виходять рум'яні пишні булочки, пироги, пиріжки та рулети. Ви можете використовувати сухі або живі дріжджі. Випічку можна зробити на молоці або на воді. Крім родзинок ви можете додати до нього інші спеції або сухофрукти. Рулет можна зберігати при кімнатній температурі кілька днів.

  • Ізюм - 170 грам
  • Молоко - 225 мілілітрів
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 1, 3 кілограма
  • Цукор - 115 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Обкладинка - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 14 грам
  • Яйця - 2 штуки
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Воду підігрійте і перелийте в миску, додайте в миску дріжджі і гарненько розмішайте.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Розтопити вершкове масло і остудіть трохи, влийте його і молоко в миску до дріжджів.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Просійте борошно і з'єднайте її з цукровим піском, порційно додавайте в миску борошно і замісіть тісто. Вимішуйте його близько 10 хвилин.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Ізюм заздалегідь промийте водою, потім додайте в тісто і вимішують його.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Перекладіть тісто в миску і накрийте рушником, залиште його на 60-90 хвилин при кімнатній температурі.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Через необхідний час перекладіть тісто на стіл і розділіть його на 2 частини.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Розкачайте обидві частини в пласт товщиною близько 1-1, 5 см. У миску вбийте яйця і з'єднайте з двома столовими ложками води, збийте. Змастіть тісто яєчною сумішшю.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Посипте кожен пласт корицею, розподіліть її по всьому тесту.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Загорніть кожен пласт в рулет і перекладіть у форму для запікання, попередньо застеливши її пекарської папером.
рулет з родзинками з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Випікайте рулет в розігрітому до 190 градусів духовці близько 40-60 хвилин, потім перекладіть його з форми і охолодіть. Смачного!

Схожі рецепти