Рулет з родзинками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
На Великдень господині печуть макові рулети, рулети з родзинками, корицею та інше. Але також можна робити такий рулет без приводу. Розповім про простому рецепті, як приготувати рулет з родзинками з дріжджового тіста.
Дріжджове тісто дуже м'яке, з нього виходять рум'яні пишні булочки, пироги, пиріжки та рулети. Ви можете використовувати сухі або живі дріжджі. Випічку можна зробити на молоці або на воді. Крім родзинок ви можете додати до нього інші спеції або сухофрукти. Рулет можна зберігати при кімнатній температурі кілька днів.
- Ізюм - 170 грам
- Молоко - 225 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 1, 3 кілограма
- Цукор - 115 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 14 грам
- Яйця - 2 штуки
1. Воду підігрійте і перелийте в миску, додайте в миску дріжджі і гарненько розмішайте.
2. Розтопити вершкове масло і остудіть трохи, влийте його і молоко в миску до дріжджів.
3. Просійте борошно і з'єднайте її з цукровим піском, порційно додавайте в миску борошно і замісіть тісто. Вимішуйте його близько 10 хвилин.
4. Ізюм заздалегідь промийте водою, потім додайте в тісто і вимішують його.
5. Перекладіть тісто в миску і накрийте рушником, залиште його на 60-90 хвилин при кімнатній температурі.
6. Через необхідний час перекладіть тісто на стіл і розділіть його на 2 частини.
7. Розкачайте обидві частини в пласт товщиною близько 1-1, 5 см. У миску вбийте яйця і з'єднайте з двома столовими ложками води, збийте. Змастіть тісто яєчною сумішшю.
8. Посипте кожен пласт корицею, розподіліть її по всьому тесту.
9. Загорніть кожен пласт в рулет і перекладіть у форму для запікання, попередньо застеливши її пекарської папером.
10. Випікайте рулет в розігрітому до 190 градусів духовці близько 40-60 хвилин, потім перекладіть його з форми і охолодіть. Смачного!