Маковий рулет з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите випічку з маком? Я особисто просто обожнюю. Саме тому хочу поділитися з вами цим приголомшливим рецептом. Ніжне і повітряне тісто, смачна начинка - краще десерт до чаю не придумати!
Покажу вам досить докладно, як приготувати маковий рулет з дріжджового тіста. Навіть якщо ви абсолютний новачок на кухні, з цими рекомендаціями можете не боятися, у вас все вийде з першого разу. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 4 досить великих рулету. Мак для начинки можна зварити самостійно, а після перетерти і з'єднати зі згущеним молоком. Мені подобається використовувати готову начинку.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки(+ жовток для змазування)
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 110 грам
- Борошно - 4 склянки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Макова начинка - 450 грам
- Ізюм - 200 грам (по бажанню)
1. Для початку потрібно зайнятися тестом. Молоко прогрійте і додайте дріжджі, 2 чайні ложки цукор і склянку борошна. Перемішайте і залиште в теплому місці на півгодини.
2. Опара готова!
3. Додайте розтоплене вершкове масло, яйця, цукор, ванільний екстракт і склянка борошна. Перемішайте.
4. Після поступово всипте борошно і замісіть тісто. Накрийте миску з тестом плівкою і залиште в теплому місці на пару годин.
5. Готове тісто розділити на 4 рівні частини.
6. Тонко розкачайте і розподіліть рівним шаром макову начинку. При бажанні в начинку можна додати ще родзинок.
7. Акуратно згорніть щільним рулетом.
8. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і залиште підходити ще на півгодинки.
9. Ось, тісто підійшло, значить можна змастити рулети збитим жовтком і відправити в розігріту духовку.
10. Випікайте хвилин 25-35 до румяности.