Маковий рулет без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Макові рулети печуть всі господині! Якщо ви не вмієте чи ні часу на роботу з дріжджовим тестом - це не біда. Розповім, як приготувати маковий рулет без дріжджів.
Оскільки тісто бездріжджове, немає необхідності його довго наполягати, тому такі рулети ви зможете приготувати набагато швидше. До маку можна додати родзинки, Коран, грецькі горіхи, мигдаль. Такі рулети завжди виходять м'якими, ароматними і дуже смачними.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 80 грам
- Кефір - 125 грам
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Мак - 100 грам
- Курячий білок - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
1. У миску влийте кефір, додайте оцет, 0, 5 склянки цукру, сіль, куряче яйце і перемішайте.
2. Просійте борошно і всипте її в миску, замісіть тісто. Накрийте тісто рушником або оберніть плівкою, залиште на 20-30 хвилин.
3. Розкачайте тісто в тонкий пласт, потім змастіть його шматочком вершкового масла, згорніть навпіл і розріжте на 2 частини, покладіть одну частину на іншу.
4. Надішліть тісто в холодильник на 120 хвилин, а якщо зовсім немає часу, то на півгодини в морозильну камеру.
5. Тим часом займіться начинкою: подрібніть мак в кавомолці або в блендері, додайте до нього білок і цукор, що залишився, перемішайте гарненько.
6. Дістаньте тісто з холоду і розкачайте його в тонкий пласт (5 мм), розподіліть начинку по всьому тесту.
7. Акуратно згорніть пласт в рулет, змастіть молоком і посипте цукровим піском.
8. Запікайте рулет в розігрітому до 200 градусів духовці 20-25 хвилин. Насолоджуйтесь!