Маковий рулетик без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати смачну випічку, вам не обов'язково возитися з дріжджовим тестом. Рулети з начинкою з маку і сухофруктів можна приготувати з швидкого тесту, вони будуть не менш смачними.
Найчастіше рулети з начинкою готують на основі дріжджового тіста. Але робити його досить довго і клопітно. Тому такий варіант приготування відмінно підійде для тих, хто не хоче довго возитися з тестом на кухні. Він підійде для початківців господарок. Щоб дізнатися, як приготувати маковий рулетик без дріжджів, прочитайте цей рецепт.
- Маргарин - 250 грам (або масло)
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 склянки
- Мак - 200 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
Сухофрукти покладіть в одну піалку, а мак - в іншу. Залийте все окропом і дайте інгредієнтів набрякнути. Потім зайву воду злийте, мак перетріть з цукром або медом, курагу і чорнослив наріжте.
Погасіть соду кефіром. Розітріть холодне масло або маргарин в крихту з борошном, збийте яйця віночком з цукром і сіллю. З'єднайте всі інгредієнти і замісити тісто. Розділіть його на дві частини.
Розкачайте одну з частин в пласт товщиною близько полусантіметра. Викладіть на нього рівномірно сухофрукти, за бажанням присипте їх цукром.
Потім так само розкачайте другу частину тіста і викладіть на неї макову начинку, рівномірно її розподіливши по всій поверхні тіста.
Скачайте два рулету дуже акуратно, щоб тісто ніде не порвалося. Збийте сирий жовток з молоком і змастіть рулетики зверху.
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти або двохсот градусів, запікайте рулети тридцять хвилин, поки на них не з'явиться гарна рум'яна кірочка.