Гарбузовий рулетик
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт призначений для любителів гарбузової випічки. Ніжний гарбузовий рулетик з легким і ароматним кремом до гарячого чаю або чашки кави підійде як не можна краще. Пробуємо?
Отже, сьогодні я розповім вам, як приготувати гарбузовий рулетик. Він настільки ніжний, що їсти його суцільне задоволення, але доведеться трохи попрацювати. Заздалегідь підготуйте деякі продукти, такі як гарбузове пюре. Потрібно запекти шматочки гарбуза в духовці або відварити її на пару, але скажу з власного досвіду, що краще запікати, так в ній буде менше вологи, тоді бісквіт виходить більш щільним. Дивіться рецепт і пробуйте рулетик! хай щастить!
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Гарбузове пюре - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 1 щіпка
- Мелена кориця - 0.5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Сир - 200 грам (крем)
- Вершки 33-35% - 200 грам (крем)
- Цукор або пудра - 2-3 Ст. Ложок (крем)
Підготуйте продукти. Вершки добре охолодіть перед збивання. Я заздалегідь збила міксером на високій швидкості і поставила в холодильник. Щоб вершки 100% збили, можна додати загусники. Але це не обов'язково, якщо вершки високої якості і високої жирності, все вдасться. Гарбузове пюре приготувати теж краще заздалегідь і охолодити. Я запікала гарбуз в духовці без нічого, просто порізала шматочками і запекла доя м'якості, остудила.
З'єднайте яйця з цукром, міксером збийте до утворення пишної щільної маси. На це піде хвилин 5-6.
Додайте в пишну яєчну масу борошно, розпушувач, корицю, щіпку солі, гарбузове пюре.
Перемішайте тісто лопаткою, грудочок бути не повинно. Можна додати дрібку ваніліну.
Застелите форму пергаментом. Перелийте тісто, розрівняйте і відправте в духовку на 15 хвилин. Температура - 180 градусів.
Корж готовий.
Переверніть готовий корж на рушник і скрутіть обережно його в рулетик разом з папером. Залиште до повного охолодження.
Для крему збийте вершки з сирним сиром і цукром.
Крем готовий. Солодкість можна регулювати на свій смак, мені здається, що 2 ст.Л. Цілком достатньо.
Остиглий корж розгорніть, зніміть папір обережно, він дуже ніжний. Змастіть кремом. Знову поверніть.
Готовий рулет змастіть кремом зверху, збоку. Оправьте в холодильник на часик. Прикрашайте рулет перед подачею, щоб не потекли ягоди.
Пригощайтеся!