Американський гарбузовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Американський гарбузовий пиріг - традиційна випічка з дуже ніжною і ароматною начинкою на крихкому пісочному тісті. Побалуйте себе і близьких десертом з корисним осіннім овочем!
Американський гарбузовий пиріг готується досить легко. Спочатку приготуйте пісочне тісто, відмінним помічником на цьому етапі вам буде кухонний комбайн, потім поки охолоджується тісто, приготуйте гарбузову начинку з прянощами. Випікайте пиріг до готовності. Після того, як він остаточно охолоне, подавайте пиріг зі збитими вершками. А з більш докладною інструкцією, як приготувати американський гарбузовий пиріг, ви зможете ознайомитися в моєму рецепті.
- Борошно пшеничне - 210 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Цукор коричневий - 185 грам((5 г - в тісто, 180 г - в начинку))
- Сіль - 2 щіпки((1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в начинку))
- Крижана вода - 50 мілілітрів
- Гарбуз очищена - 500 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Крохмаль - 15 грам
- Кориця мелена - 1, 5 чайних ложки
- Натертий імбир - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1 щіпка
- Жирні вершки - 240 мілілітрів
- Незбиране молоко - 60 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло повинно бути дуже холодним.
Для початку приготуйте тісто. Для цього змішайте в комбайні борошно, сіль, цукор і вершкове масло, нарізане кубиками.
Потім потихеньку влийте крижану воду. Води може знадобитися трохи менше або трохи більше, тому додайте за раз не більше столової ложки.
Сформуйте з тіста кулю, загорніть його в плівку і помістіть в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Гарбуз відваріть до готовності і подрібніть в пюре. Прохолодний. Потім додайте до гарбузовому пюре цукор і яйця, перемішайте.
Додайте крохмаль, сіль і спеції.
Збийте вершки і разом з молоком додайте їх в начинку, акуратно перемішайте.
Охолоджене тісто злегка розкачайте і викладіть в змащену маслом форму для випічки, руками створивши бортики. Наколи тісто виделкою і застеливши папером для випічки насипте зверху квасоля або будь-які інші бобові. Випікайте при температурі 220 градусів 10 хвилин, потім приберіть квасоля і випікайте ще 5 хвилин. Витягніть корж з духовки.
Зменшіть температуру духовки до 190 градусів. Вилийте начинку на корж і запікайте протягом 35-40 хвилин. Якщо корж буде сильно рум'янитися, прикрийте верх пирога папером для випічки або фольгою.
Коли пиріг буде готовий, вимкніть духовку і залиште його в ній остигати, при відкритих дверцятах, з 15 хвилин. Потім охолодіть пиріг протягом 3 годин.