Американський пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
У мене є дуже докладний рецепт, як приготувати американський пиріг з яблуками, тому хочу ним поділитися. Виходить пиріг з щедрою яблучною начинкою, з ароматами лимона, кориці та імбиру.
Як то кажуть, осінь - пора яблучних пирогів. Для цього рецепта підходять зелені, злегка кислуваті і не водянисті яблука, наприклад, Різноманітність"Granny Smith & Quot. Американський яблучний пиріг прийнято подавати холодним, разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками, посипаними корицею. Пиріг зберігається 3 дня при кімнатній температурі або в холодильнику.
- Борошно пшеничне - 320 грам
- Вершкове масло - 225 грам
- Цукор білий гранульований - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода крижана - 100 мілілітрів
- Яблука - 1, 1 кілограма
- Цукор тростинний - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Кориця мелена - 5 чайних ложок
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Терта цедра лимона - 1 Ст. Ложка (з половини лимона)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вода - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
1
Приготуємо пісочне тісто. Змішайте в мисці просіяне борошно, цукор, сіль, холодне вершкове масло, нарізане на дрібні кубики. Розітріть холодної виделкою до утворення крихти. Додайте крижану воду, перемішайте тісто ложкою, потім швидко замісити руками і сформуйте з тіста кулю, оберніть його харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
2
Приготуйте яблучну начинку. Яблука вимийте, обсушити, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте кубиками. У мисці змішайте яблука з лимонною цедрою і соком, додайте корицю, сіль, імбир, борошно, крохмаль і добре перемішайте. Додайте цукор, остигле розтоплене вершкове масло, перемішайте і поки залиште яблука на 10 хвилин.
3
Холодне пісочне тісто розділіть на 2 нерівні частини. Більшу частину тіста розкачайте, присипаючи борошном, в круглий пласт товщиною 3 мм.
4
Перенесіть тісто (з skalke) в форму для випічки пирога, викладену пергаментним папером. Видаліть зайве тісто по краях, наколи тісто виделкою.
5
На тісто викладіть яблучну начинку зі спеціями. Руками сформуйте «купол» з начинки. У начинці не повинно залишитися пустот і повітря.
6
Другу частину тіста також розкачайте в круглий пласт товщиною в 3 мм. Вставте тісто щільно, притискаючи до начинки, зайве тісто по краях зріжте. Краї нижнього шару тесту і верхнього щільно з'єднаєте. Поставте яблучний пиріг на 15 хвилин в холодильник.
7
Оформіть край пирога «зубчиками», затискаючи тісто вказівним і великим пальцями. Повторіть цю операцію ще раз і поставте пиріг в холодильник на 1 час.
8
Яєчний жовток змішайте з 1 немає. L. Води, змастіть верх і краю пирога, зверху посипте 2-ма ст. L. Цукрової пудри. В середині пирога, на тесті, зробіть 5 надрізів.
9
Поставте пиріг на середній рівень духовки і випікайте 50-60 хвилин при температурі 175 градусів. В кінці приготування поставте пиріг на нижній рівень на 10 хвилин. Потім знову поставте на середній рівень, включати 5 хвилин верхній гриль, щоб цукрова пудра закарамелізіровалась. Це в разі, якщо верх пирога залишився світлим, якщо ж, верх пирога вже приготувався, накрийте пиріг харчовою фольгою і випікайте встановлений час, до готовності: вся скоринка повинна бути рівномірно золотистої.
10
Готовий пиріг викладіть на решітку на столі і залиште остигати на 4-5 годин. Потім подайте справжній американський пиріг з яблуками до столу. Смачного!