Американський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Американський яблучний пиріг, як ми жартуємо, це пиріг для дорослих. Готується він з ромом і тому має легкий п'янкий аромат. Пиріг насичений шматочками яблук, а так само виглядає красиво і апетитно.
Рецепт американського яблучного пирога досить простий. Він відрізняється від звичайних стандартних яблучних пирогів тим, що готується без борошна. Борошно замінює суміш з масла і мигдалю. Тому пиріг є специфічний мигдальний присмак і маслянисту консистенцію. Його потрібно зберігати в зручній формі (наприклад в контейнері), щоб він не поплив Американський яблучний пиріг добре поєднується з кавою (з коньяком), з алкогольними лікерами, і важкими напоями типу коньяку або рому По-справжньому пиріг для дорослих… хай щастить!
- Зелені яблука - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Коричневий цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Коньяк - 40 грам
- Кондітелрскій цукор - - За смаком (або кокосова стружка для прикраси пирога)
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування американського яблучного пирога.
Насамперед за допомогою блендера подрібнюємо в порошок мигдаль.
Горіхи подрібнюємо приблизно до такого стану як на фото. Одну чверть яблука нарізаємо тонкими скибочками і кладемо в миску з соком лимона і відставляємо ці інгредієнти в сторону.
Решта яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Кладемо їх в іншу миску. Видавлюємо до них сік лимона, засипаємо ложкою цукру і залишаємо настоятися (при кімнатній температурі) протягом 10 хвилин.
В іншій мисці збиваємо вершкове масло і цукор, що залишився до м'якого крему. Потім додаємо яєчні жовтки, мигдаль, розпушувач. Місити тісто потрібно не дуже довго, але повинна вийти єдина маса.
Окремо збиваємо яєчні білки до жорсткої піни.
Спочатку замішуємо половину збитих білків в тісто, потім акуратно додаємо іншу половину.
Потім додаємо ром, кубики яблук і сік лимона. Гарненько і акуратно перемішуємо тісто.
Потім тісто викладаємо у змащену маслом форму для випікання кексів або тортів, розгладжуємо верхню поверхню.
Зверху віялом розкладаємо шматочки яблук і відправляємо пиріг пекти в попередньо розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 1 годину 20 хвилин.
Потім пиріг дістаємо з печі (він повинен бути красивого рум'яного кольору), посипаємо кокосовою стружкою або цукровою пудрою, охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!