Рецепт Американський яблучний пиріг фото

Американський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Пироги

Американський яблучний пиріг, як ми жартуємо, це пиріг для дорослих. Готується він з ромом і тому має легкий п'янкий аромат. Пиріг насичений шматочками яблук, а так само виглядає красиво і апетитно.

Рецепт американського яблучного пирога досить простий. Він відрізняється від звичайних стандартних яблучних пирогів тим, що готується без борошна. Борошно замінює суміш з масла і мигдалю. Тому пиріг є специфічний мигдальний присмак і маслянисту консистенцію. Його потрібно зберігати в зручній формі (наприклад в контейнері), щоб він не поплив Американський яблучний пиріг добре поєднується з кавою (з коньяком), з алкогольними лікерами, і важкими напоями типу коньяку або рому По-справжньому пиріг для дорослих… хай щастить!

  • Зелені яблука - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Коричневий цукор - 3/4 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Коньяк - 40 грам
  • Кондітелрскій цукор - - За смаком (або кокосова стружка для прикраси пирога)
американський яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування американського яблучного пирога.
американський яблучний пиріг - фото крок 2
Насамперед за допомогою блендера подрібнюємо в порошок мигдаль.
американський яблучний пиріг - фото крок 3
Горіхи подрібнюємо приблизно до такого стану як на фото. Одну чверть яблука нарізаємо тонкими скибочками і кладемо в миску з соком лимона і відставляємо ці інгредієнти в сторону.
американський яблучний пиріг - фото крок 4
Решта яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Кладемо їх в іншу миску. Видавлюємо до них сік лимона, засипаємо ложкою цукру і залишаємо настоятися (при кімнатній температурі) протягом 10 хвилин.
американський яблучний пиріг - фото крок 5
В іншій мисці збиваємо вершкове масло і цукор, що залишився до м'якого крему. Потім додаємо яєчні жовтки, мигдаль, розпушувач. Місити тісто потрібно не дуже довго, але повинна вийти єдина маса.
американський яблучний пиріг - фото крок 6
Окремо збиваємо яєчні білки до жорсткої піни.
американський яблучний пиріг - фото крок 7
Спочатку замішуємо половину збитих білків в тісто, потім акуратно додаємо іншу половину.
американський яблучний пиріг - фото крок 8
Потім додаємо ром, кубики яблук і сік лимона. Гарненько і акуратно перемішуємо тісто.
американський яблучний пиріг - фото крок 9
Потім тісто викладаємо у змащену маслом форму для випікання кексів або тортів, розгладжуємо верхню поверхню.
американський яблучний пиріг - фото крок 10
Зверху віялом розкладаємо шматочки яблук і відправляємо пиріг пекти в попередньо розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 1 годину 20 хвилин.
американський яблучний пиріг - фото крок 11
Потім пиріг дістаємо з печі (він повинен бути красивого рум'яного кольору), посипаємо кокосовою стружкою або цукровою пудрою, охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти