Американський солодкий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю як ви, а я просто обожнюю солодку випічку. Готова є її кожен день. Тому знаю багато рецептів на цю тему. І готова поділитися ще одним. Думаю, він доведеться вам до смаку.
Нижче я описала, як приготувати американський солодкий пиріг. Це традиційна солодка випічка. Відкритий пиріг з гарбузом або яблуками завжди прикрашає стіл американців як в будні дні, так і на свята. Готується блюдо просто, та й гарбуз у нас завжди можна дістати. Тому воно може стати і постійним гостем на вашому столі.
- Борошно - 200 грам
- Гарбуз - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Обкладинка - 1 штука
- Сіль - За смаком
Приготуємо тісто. Просійте борошно, всипте в неї сіль, 50 грамів цукру. Масло наріжте кубиками і відправте до борошна. Розтирайте масу виделкою до крихт. Потім додайте яйце. Замісити тісто. Зробіть з нього колобок і прибирайте в холодильник на півгодини.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Тісто розподіліть по формі для випічки, зверху покладіть пергаментний папір. Викладіть вантаж (наприклад, невеликі камінчики). Як тісто притисне, прибирайте вантаж і ставте форму в духовку на 20 хвилин. Але можна ставити тісто в духовку і з вантажем.
Тепер зробимо начинку. Обробити гарбуз: очистіть від шкірки, видаліть насіння, поріжте на кубики. Залийте молоко в каструлю, закиньте в нього гарбуз, цукор і корицю. Доведіть все до кипіння. Потім під кришкою на повільному вогні проваріть 30 хвилин, помішуючи.
Приберіть корицю, а решту масу збийте блендером. Окремо збийте яйце. Як тільки маса охолоне, додайте до неї це яйце і збийте все разом.
Вийміть тісто з духовки, але не вимикайте вогонь. Вилийте начинку в корж, і відправляйте пиріг пектися хвилин на 40 при температурі 160 градусів.
Як пиріг охолоне, його можна діставати з форми і подавати до столу. Але все-таки краще попередньо його охолодити.