Ароматний гарбузовий кекс з прянощами
(покроковий рецепт з фото)
Смачним домашнім кекс припаде до смаку з чашкою чаю або ароматної кави. Ідеальне поєднання гарбуза і спецій. Розповім, як приготувати ароматний гарбузовий кекс з прянощами.
Готовий кекс можна прикрасити кремом, горіхами, збитими вершками. Подавайте його після охолодження, так набагато смачніше. Кількість гарбузового пюре можна регулювати на свій смак. Можна використовувати пшеничне борошно, цельнозерновую або житнє.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор коричневий - 1 Склянка
- Білий цукор - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 3/4 склянки
- Спеції - 1 Чайна ложка (обкладинка, мускатний горіх, гвоздика)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 3/4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Гарбузове пюре - 3/4-1 склянки
- Пекан - 1 Склянка
1. У чашу міксера всипте борошно, додайте коричневий і білий цукор.
2. Влийте рослинне масло, додайте сіль, спеції, змішайте віночком до утворення однорідної маси.
3. Подрібніть горіхи і додайте їх в чашу міксера, перемішайте. Половину склянки отриманої суміші відкладіть для прикраси кексу.
4. Влийте до залишилася суміші молоко, додайте пюре з гарбуза, яйця, соду, розпушувач, гарненько змішайте до однорідної маси.
5. Підготуйте форму для випічки і перелийте в неї тісто.
6. Викладіть поверх раніше відкладену суміш спецій і горіхів.
7. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин. Смачного!