Тушкована яловичина з прянощами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва готується близько 3 годин з додаванням пастернаку, селери, прянощів і овочів. У скороварці воно приготується значно швидше. Тушкована яловичина з прянощами виходить дуже смачною.
Ця страва за смаком просто чудове, оскільки поєднання селери, пастернаку, чебрець, петрушки з овочами чудове! Всі представлені інгредієнти відмінно доповнюють один одного, розкриваючи істинний смак яловичини. Тушкована яловичина з прянощами - це самостійне другу страву, яке подається з соусом.
- Яловичина - 500 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Цибуля - 1 штук
- Селера - 1 штук
- Морква - 3 штуки
- Картопля - 2-4 штук
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
- Пастернак - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Томатна паста - 20 грам
1. Наріжте яловичину великими шматками і обсмажити на рослинному маслі. Це можна робити відразу в скороварці, мультиварці і навіть в жаровніце.
2. Посоліть і додайте прянощі за смаком.
3. Цибуля і селеру наріжте дрібно і відправте до м'яса. Перемішайте все так, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
4. Додайте прянощі і трохи води. Тепер накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні півтори години.
5. Коли м'ясо згасити, додайте моркву і картоплю і в разі потреби води. Гасіть ще одну годину.
6. Додайте трохи вершків і крохмаль. Після цього тушкуйте ще 15 хвилин. У самому кінці можна додати ще свіжої зелені.
7. М'ясо гаситься до тих пір, поки не стане занадто м'яким. Залиште його після гасіння на 20 хвилин, щоб трохи охололо (так воно смачніше).
8. Подавайте м'ясо як самостійну страву з соусом. Це дещо інша інтерпретація жаркого.