Рецепт Маковий пиріг без борошна фото

Маковий пиріг без борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мак, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Солодке, Пироги

Дуже смачний рецепт макового пирога з ароматом цитрусових. Легке і повітряне ласощі для всіх любителів подібної випічки. Пригощайтеся!

Пропоную приготувати маковий пиріг без борошна. Оскільки борошна в пирозі немає зовсім, то текстура у випічки виходить дуже ніжна і повітряна. А ось маку тут дуже багато, всім його любителям рекомендую неодмінно спробувати дане ласощі. Причому можна не тільки спекти пиріг, але і нарізати його на порції і прошарувати шматочки збитими вершками. Вийде дуже пікантне і корисне тістечко! Беріть на замітку і сміливо готуйте!

  • Мак - 75 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цедра лимону - За смаком
  • Цедра апельсина - За смаком
маковий пиріг без борошна - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.
маковий пиріг без борошна - фото крок 2
Щоб розкрити смак і аромат маку, досить його змолоти, щоб прибрати оболонку.
маковий пиріг без борошна - фото крок 3
Кілька секунд в кавомолці і мак легко перемелюється.
маковий пиріг без борошна - фото крок 4
В окремій мисці збийте м'яке масло з більшою частиною цукру.
маковий пиріг без борошна - фото крок 5
Відокремте жовтки від білків і додайте до збитого із цукром маслу.
маковий пиріг без борошна - фото крок 6
Збийте все разом ще раз. Додайте мак і цедру по смаку.
маковий пиріг без борошна - фото крок 7
Окремо збийте білки з цукром, що залишився в міцну піну. Додайте збиті білки в макову суміш.
маковий пиріг без борошна - фото крок 8
Акуратно вмішати білки, не руйнуючи легкості.
маковий пиріг без борошна - фото крок 9
Готове тісто перекладіть в змащену маслом форму. У мене форма діаметром 18 см. Випікайте при 180 градусах близько 25 хвилин.
маковий пиріг без борошна - фото крок 10
Маковий пиріг без борошна готовий. Рекомендую залишити його остуджувати на пару годин, а краще на ніч. Відпочивши, пиріг стане ще ніжніше і ароматні.
маковий пиріг без борошна - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти