Маковий рулет з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Любіть смачні і нескладні десерти? Тоді рецепт приготування макового рулету з листкового тіста вам обов'язково сподобається. Соковита начинка з хрусткою скоринкою - ідеальне поєднання.
Цей простий рецепт макового рулету з листкового тіста може стати відмінним варіантом для швидкого десерту, особливо якщо використовувати готову макову начинку. Такий рулет можна доповнити також сухофруктами, щоб зробити його ще більш смачним і корисним.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 50-100 грам
- Мак - 150 грам
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
1. Листкове тісто потрібно залишити розморожувати приблизно за 1 годину до початку процесу. Можна приготувати тісто самостійно. Поки слід приступити до начинки. Якщо під рукою немає готової макової начинки, її досить легко можна зробити в домашніх умовах. У невеликій сотейник налити молоко і розтопити в ньому вершкове масло.
2. Коли масло розтопити, всипати цукор і на повільному вогні повністю розчинити. В рецепт приготування макового рулету з листкового тіста можна використовувати також цукрову пудру.
3. Мак подрібнити в блендері або ступці. Додати в молоко і ретельно перемішати. Проварити на повільному вогні, поки маса не стане однорідною, а мак м'яким.
4. На присипаної борошном поверхні розкачати пласт листкового тіста.
5. Викласти начинку і розрівняти ложкою. За допомогою качалки втопити злегка мак в тесті, щоб маковий рулет з листкового тіста в домашніх умовах був більш щільний і рівний.
6. Деко застелити пергаментом для випічки і трохи змастити вершковим маслом. Рулет акуратно згорнути, притискаючи, і викласти на деко. Відправити в розігріту духовку хвилин на 20.
7. Готовий рулет як слід остудити і присипати просіяного цукровою пудрою. Можна відразу розрізати порційними шматочками або подавати до столу цілком.