Рецепт Пісний маковий рулет фото

Пісний маковий рулет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Мак
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Гарячі страви , Рулети
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо в пост хочеться побалувати себе смачненьким, тоді цей вельми простий варіант, як приготувати пісний маковий рулет, буде дуже до речі. Спробуйте!

Опис приготування:

1. Мак насамперед потрібно відправити в невеликий сотейник і залити окропом. Залиште його на 15-20 хвилин, а потім акуратно злийте воду (зручно для цього використовувати марлю, складену в декілька шарів) і обсушити трохи.

2. Для приготування тіста прогрійте трохи воду і залийте нею дріжджі. Додайте щіпку цукру, залиште на 5-10 хвилин.

3. Якщо дріжджі свіжі, то вже через 10 хвилин можна продовжувати процес. Додайте щіпку солі, олія, всипте просіяне борошно. Замішайте м'яке тісто.

4. Залиште тісто, накривши його чистим рушником, хвилин 30-35.

5. Тим часом з'єднайте мак з цукром і як слід розітріть. Також можна використовувати мед.

6. Коли тісто"підійде" , розкачайте його на присипаної борошном поверхні. Розподіліть начинку.

7. Акуратно згорніть рулет, залиште його постояти ще хвилин на 20-30.

8. Паралельно розігрійте духовку і підготуйте форму для запікання.

9. Пісний маковий рулет в домашніх умовах викладіть на пергамент і відправте в духовку.

10. Приблизно через півгодини можна перевірити готовність.

11. Остудіть трохи рулет. Перед подачею можете посипати його цукровою пудрою, корицею або прикрасити ягодами, наприклад.

Ось такий нескладний і дуже смачний варіант, як зробити пісний маковий рулет. Пригощайтеся самі і пригощайте близьких!

  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Склянка
  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок (половину - в тісто, половину - в начинку)
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів
  • Сіль - 1 За смаком
  • Мак - 150 грам
1. Мак насамперед потрібно відправити в невеликий сотейник і залити окропом. Залиште його на 15-20 хвилин, а потім акуратно злийте воду (зручно для цього використовувати марлю, складену в декілька шарів) і обсушити трохи.

2. Для приготування тіста прогрійте трохи воду і залийте нею дріжджі. Додайте щіпку цукру, залиште на 5-10 хвилин.

3. Якщо дріжджі свіжі, то вже через 10 хвилин можна продовжувати процес. Додайте щіпку солі, олія, всипте просіяне борошно. Замішайте м'яке тісто.

4. Залиште тісто, накривши його чистим рушником, хвилин 30-35.

5. Тим часом з'єднайте мак з цукром і як слід розітріть. Також можна використовувати мед.

6. Коли тісто"підійде" , розкачайте його на присипаної борошном поверхні. Розподіліть начинку.

7. Акуратно згорніть рулет, залиште його постояти ще хвилин на 20-30.

8. Паралельно розігрійте духовку і підготуйте форму для запікання.

9. Пісний маковий рулет в домашніх умовах викладіть на пергамент і відправте в духовку.

10. Приблизно через півгодини можна перевірити готовність.

11. Остудіть трохи рулет. Перед подачею можете посипати його цукровою пудрою, корицею або прикрасити ягодами, наприклад.

Ось такий нескладний і дуже смачний варіант, як зробити пісний маковий рулет. Пригощайтеся самі і пригощайте близьких!

Схожі рецепти