Пісний маковий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в пост хочеться побалувати себе смачненьким, тоді цей вельми простий варіант, як приготувати пісний маковий рулет, буде дуже до речі. Спробуйте!
1. Мак насамперед потрібно відправити в невеликий сотейник і залити окропом. Залиште його на 15-20 хвилин, а потім акуратно злийте воду (зручно для цього використовувати марлю, складену в декілька шарів) і обсушити трохи.
2. Для приготування тіста прогрійте трохи воду і залийте нею дріжджі. Додайте щіпку цукру, залиште на 5-10 хвилин.
3. Якщо дріжджі свіжі, то вже через 10 хвилин можна продовжувати процес. Додайте щіпку солі, олія, всипте просіяне борошно. Замішайте м'яке тісто.
4. Залиште тісто, накривши його чистим рушником, хвилин 30-35.
5. Тим часом з'єднайте мак з цукром і як слід розітріть. Також можна використовувати мед.
6. Коли тісто "підійде", розкачайте його на присипаної борошном поверхні. Розподіліть начинку.
7. Акуратно згорніть рулет, залиште його постояти ще хвилин на 20-30.
8. Паралельно розігрійте духовку і підготуйте форму для запікання.
9. Пісний маковий рулет в домашніх умовах викладіть на пергамент і відправте в духовку.
10. Приблизно через півгодини можна перевірити готовність.
11. Остудіть трохи рулет. Перед подачею можете посипати його цукровою пудрою, корицею або прикрасити ягодами, наприклад.
Ось такий нескладний і дуже смачний варіант, як зробити пісний маковий рулет. Пригощайтеся самі і пригощайте близьких!
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок (половину - в тісто, половину - в начинку)
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Сіль - 1 За смаком
- Мак - 150 грам
2. Для приготування тіста прогрійте трохи воду і залийте нею дріжджі. Додайте щіпку цукру, залиште на 5-10 хвилин.
3. Якщо дріжджі свіжі, то вже через 10 хвилин можна продовжувати процес. Додайте щіпку солі, олія, всипте просіяне борошно. Замішайте м'яке тісто.
4. Залиште тісто, накривши його чистим рушником, хвилин 30-35.
5. Тим часом з'єднайте мак з цукром і як слід розітріть. Також можна використовувати мед.
6. Коли тісто "підійде", розкачайте його на присипаної борошном поверхні. Розподіліть начинку.
7. Акуратно згорніть рулет, залиште його постояти ще хвилин на 20-30.
8. Паралельно розігрійте духовку і підготуйте форму для запікання.
9. Пісний маковий рулет в домашніх умовах викладіть на пергамент і відправте в духовку.
10. Приблизно через півгодини можна перевірити готовність.
11. Остудіть трохи рулет. Перед подачею можете посипати його цукровою пудрою, корицею або прикрасити ягодами, наприклад.
Ось такий нескладний і дуже смачний варіант, як зробити пісний маковий рулет. Пригощайтеся самі і пригощайте близьких!