Маковий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми в дитинстві любили приходити в гості до бабусі, адже вона своїми добрими руками і приголубить, і пошкодує, і пригостить чимось смачненьким, солодким, ароматним, наприклад, makovиm ruletom.
Мабуть, рулет з маком - найзатишніша, тепла, чудово домашня випічка, яку тільки можна придумати. Може, тому саме маковий рулет в моїй родині регулярно з'являвся на святковому столі. Його ніхто не готував краще моєї бабусі, він настільки чудовий, що між собою ми до сих пір називаємо його чарівним.
- Молоко тепле - 400 мілілітрів(200 мл - в тісто, 200 мл - в начинку)
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 13 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - в тісто, 10 ст. L. - в начинку)
- Розтоплене вершкове масло - 150 грам(50 г - в тісто, 150 г - в начинку)
- Яйце - 2 штуки
- Мак - 500 грам
- Борошно - 450-500 грам
- Мед - 100 грам
1. Підготуйте духовку, розігрів її до 170 градусів.
2. У ємності (у мене хлібопічка) змішайте дріжджі, тепле молоко і чайну ложку цукру. Залиште дріжджі на п'ять хвилин.
3. Змішайте дріжджі з цукром, що залишився, додайте яйця і розтоплене масло. Збийте в глибокій ємності. Введіть борошно і замісіть тісто за допомогою міксера. Залиште його на годину збільшитися в розмірі.
4. Розділити тісто 2 частини і розкачайте кожен шматочок в прямокутник.
5. Приготовим начинку: замочіть мак в окропі на 8-10 хвилин. Воду злийте, віджимаючи мак і додайте цукор. Можна подрібнити суміш в чаші блендера. Потім влийте масло, мед і частина молока - варіть на повільному вогні близько години, постійно помішуючи і доливаючи молоко. Розподіліть на кожен лист тіста мак, відступивши від країв. Загорніть їх у рулет. По бажанню, мак можна змішати з цукром.
6. Викладіть рулети на деко і залиште на 15 хвилин підрости вдвічі.
7. Випікайте макові рулети в духовці 20-30 хвилин до золотистої скоринки, попередньо змастивши їх яйцем за допомогою пензлика. Приємного чаювання!