Рецепт Пиріжки з сиром та родзинками з дріжджового тіста фото

Пиріжки з сиром та родзинками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На природу, На сніданок
Випічка, Пиріжки

Пиріжки з сиром та родзинками в домашніх умовах припадуть до смаку вам і всім домочадцям. Чудово підійдуть до чаю і на пікніку не будуть зайвими.

Найскладніше в рецепті приготування пиріжків з сиром та родзинками - це домашнє тісто, приготування якого займе близько 4 годин. Хто не любить возитися з тестом, може, звичайно, і купити його, але домашнє все одно краще і свіже, просто використовуйте рецепт пиріжків з сиром та родзинками з фото підказками і у вас будуть чудові пиріжки з ванільним ароматом. Бажаю удачі!

  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сир - 250 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Ізюм - 100 грам
пиріжки з сиром та родзинками з дріжджового тіста - фото крок 1
Робимо опару: для цього в 50 мл теплої води додаємо дрібку борошна і сухі дріжджі, все це розмішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин, поки не піднімуться дріжджі. У цю суміш додаємо борошна стільки, щоб вийшло тісто як на оладки, борошно беремо із загальної норми. Накриваємо опару і залишаємо в теплі на 2-2, 5 годину.
пиріжки з сиром та родзинками з дріжджового тіста - фото крок 2
Тепер замішуємо тісто: просіюємо всю решту борошна, додаємо цукор, яйце, підійшла опару. В процесі замісу доливаємо 50 мл води, а потім замішане тісто закриваємо і залишаємо на 20-30 хвилин.
пиріжки з сиром та родзинками з дріжджового тіста - фото крок 3
Відпочиле тісто викладаємо на сухий стіл і гарненько вимішуємо, а потім тісто знову накриваємо і залишаємо в теплі до подвоєння в обсязі. Тісто, що підійшло ділимо на шматочки бажаного розміру, округляем кожен шматочок, накриваємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
пиріжки з сиром та родзинками з дріжджового тіста - фото крок 4
Начинку готуємо перед самим випіканням. Змішуємо сир, родзинки, цукор, ванільний цукор і додаємо 1 жовток. Далі зі шматочків робимо пиріжки. Розкачуємо тісто і закладаємо начинку.
пиріжки з сиром та родзинками з дріжджового тіста - фото крок 5
Деко застилає папером і викладаємо пиріжки швом вниз, накриваємо і залишаємо на 40 хвилин для вистоювання. Перед випічкою пиріжки змащуємо яйцем. Випікаємо при 180-200 градусах до готовності (золотистого кольору).

Схожі рецепти