Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Начинка в пиріжках щільно захована усередині, і їх зручно їсти, брати собою. Вони бувають химерних форм. Кожна господиня має свою для конкретної начинки. Уявляю свій варіант з сиром.
Такі пиріжки-трояндочки вас порадують рано вранці. Приготуйте собі їх на сніданок або на вечерю. Дуже смачно!
- Тісто - 500 грам (дріжджове здобне)
- Сир - 300 грам
- Цукор - 100 грам (або більше)
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука
Дріжджове тісто припудріть борошном і "викачаний" .
Розділіть на безліч невеликих кульок.
Приготуйте начинку. Змішайте сир, цукор і білок яйця.
Кожна кулька розкачайте в коло.
Зробіть три надрізи. Центр повинен залишитися цілим. На середину млинчика викладіть чайну ложку сирної маси. Окремо відзначу, що цукор в сирі почне відразу гнати сироватку з сиру. Тому пиріжки з такою начинкою краще формувати швидко, поки сир не потік.
Один кінець сектор млинчика (маленький) підійміть. Оберніть навколо начинки, з'єднайте два краю.
Підніміть другий сектор, теж з'єднайте краю.
Найбільший сектор потягніть за два краю і оберніть навколо попередніх двох. Закріпіть.
Викладіть пиріжки на деко (змащений маслом прокладений папером для випічки). Дайте пиріжків піднятися, 10 хвилин вистачить. Змастіть збитим жовтком. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте пиріжки в духовці 15 хвилин.
Дайте пиріжків охолонути. Гаряче тісто не корисно. Подавайте до столу ледь теплими.