Рецепт Пиріжки з сиром з дріжджового тіста фото

Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пиріжки

Начинка в пиріжках щільно захована усередині, і їх зручно їсти, брати собою. Вони бувають химерних форм. Кожна господиня має свою для конкретної начинки. Уявляю свій варіант з сиром.

Такі пиріжки-трояндочки вас порадують рано вранці. Приготуйте собі їх на сніданок або на вечерю. Дуже смачно!

  • Тісто - 500 грам (дріжджове здобне)
  • Сир - 300 грам
  • Цукор - 100 грам (або більше)
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток - 1 штука
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 1
Дріжджове тісто припудріть борошном і "викачаний" .
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 2
Розділіть на безліч невеликих кульок.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 3
Приготуйте начинку. Змішайте сир, цукор і білок яйця.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 4
Кожна кулька розкачайте в коло.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 5
Зробіть три надрізи. Центр повинен залишитися цілим. На середину млинчика викладіть чайну ложку сирної маси. Окремо відзначу, що цукор в сирі почне відразу гнати сироватку з сиру. Тому пиріжки з такою начинкою краще формувати швидко, поки сир не потік.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 6
Один кінець сектор млинчика (маленький) підійміть. Оберніть навколо начинки, з'єднайте два краю.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 7
Підніміть другий сектор, теж з'єднайте краю.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 8
Найбільший сектор потягніть за два краю і оберніть навколо попередніх двох. Закріпіть.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 9
Викладіть пиріжки на деко (змащений маслом прокладений папером для випічки). Дайте пиріжків піднятися, 10 хвилин вистачить. Змастіть збитим жовтком. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте пиріжки в духовці 15 хвилин.
пиріжки з сиром з дріжджового тіста - фото крок 10
Дайте пиріжків охолонути. Гаряче тісто не корисно. Подавайте до столу ледь теплими.

Схожі рецепти