Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую вам рецепт пиріжків з чорницею з дріжджового тіста в літню пору. Свіжі ягоди кисло-солодкі дуже гармонійно виходять в випічці.
Для приготування пиріжків з чорницею з дріжджового тіста нам знадобиться газована вода, швидкодіючі сухі дріжджі і свіжа ягода. Я пару раз робила з замороженої, теж смачно виходить. Пиріжки, до речі, можна не тільки запікати, але і смажити. Дивимося рецепт.
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно - 450 грам
- Чорниця - 300 грам
У невеликій ємності з'єднуємо молоко з газованою водою і злегка підігріваємо. Гарячим не повинно бути. Додаємо в неї сухі швидкодіючі дріжджі і столову ложку цукру. Даємо дріжджам спіниться.
У глибоку миску просіваємо борошно. Виливаємо в неї суміш молока, газованої води і дріжджів.
Потім розбиваємо одне сире яйце, додаємо чотири ложки цукру, ванільний цукор, сіль, м'яке вершкове масло (можна розтопити), соняшникова рафінована олія. Добре перемішуємо.
Коли тісто в мисці збереться в грудку, присипаємо стіл борошном і месім тісто до тих пір поки воно не стане м'яким і еластичним і при цьому не буде липнути до рук.
Перекладаємо тісто в каструлю і накриваємо чистим, сухим рушником. Ставимо в тепле місце.
Тісто піднялося, можемо починати ліпити пиріжки.
Розділіть тісто на рівні частини, красивий Lepeška, викладаємо начинку.
Формуємо пиріжки і викладаємо їх на деко з пекарської папером.
Жовтком змащуємо пиріжки і даємо постояти при кімнатній температурі двадцять-двадцять п'ять хвилин. Потім ставимо в духовку, розігріту до 170-175 градусів.
Випікаємо сорок-сорок п'ять хвилин до рум'яної скоринки.
Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста готові! Приємного чаювання!