Рецепт Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста фото

Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Чорниця
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рекомендую вам рецепт пиріжків з чорницею з дріжджового тіста в літню пору. Свіжі ягоди кисло-солодкі дуже гармонійно виходять в випічці.

Опис приготування:

Для приготування пиріжків з чорницею з дріжджового тіста нам знадобиться газована вода, швидкодіючі сухі дріжджі і свіжа ягода. Я пару раз робила з замороженої, теж смачно виходить. Пиріжки, до речі, можна не тільки запікати, але і смажити. Дивимося рецепт.

  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Вода - 125 мілілітрів
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Чорниця - 300 грам
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 1
У невеликій ємності з'єднуємо молоко з газованою водою і злегка підігріваємо. Гарячим не повинно бути. Додаємо в неї сухі швидкодіючі дріжджі і столову ложку цукру. Даємо дріжджам спіниться.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 2
У глибоку миску просіваємо борошно. Виливаємо в неї суміш молока, газованої води і дріжджів.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 3
Потім розбиваємо одне сире яйце, додаємо чотири ложки цукру, ванільний цукор, сіль, м'яке вершкове масло (можна розтопити), соняшникова рафінована олія. Добре перемішуємо.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 4
Коли тісто в мисці збереться в грудку, присипаємо стіл борошном і месім тісто до тих пір поки воно не стане м'яким і еластичним і при цьому не буде липнути до рук.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 5
Перекладаємо тісто в каструлю і накриваємо чистим, сухим рушником. Ставимо в тепле місце.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 6
Тісто піднялося, можемо починати ліпити пиріжки.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 7
Розділіть тісто на рівні частини, красивий Lepeška, викладаємо начинку.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 8
Формуємо пиріжки і викладаємо їх на деко з пекарської папером.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 9
Жовтком змащуємо пиріжки і даємо постояти при кімнатній температурі двадцять-двадцять п'ять хвилин. Потім ставимо в духовку, розігріту до 170-175 градусів.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 10
Випікаємо сорок-сорок п'ять хвилин до рум'яної скоринки.
пиріжки з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 11
Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста готові! Приємного чаювання!

Схожі рецепти