Пиріг з чорницею з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Випічка зі свіжими ягодами - це завжди смачно. Зробити простий пиріг до чаю може навіть недосвідчений кулінар, особливо за допомогою покрокового рецепта, який я хочу запропонувати на замітку.
Перед вами нескладний і дуже апетитний варіант, як приготувати пиріг з чорницею з дріжджового тіста. Тонкий хрусткий корж, неймовірно соковита і смачна ягідна начинка - це відмінне поєднання. Такий пиріг напевно оцінять і дорослі, і дітки. При бажанні ви можете зробити як закритий варіант, так і відкритий, наприклад.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 0.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1-3 чайних ложок
- Чорниця - За смаком(+ цукор)
1. Для початку потрібно зробити тісто. Для цього з'єднаєте просіяне борошно з нарізаним кубиками вершковим маслом і подрібніть в однорідну крихту.
2. Додайте цукор, перемішайте як слід. Вбийте яйце.
3. Перемішайте тісто до однорідності, по необхідності вливаючи крижану воду. Скачайте тісто в кулю і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
4. Ягоди промийте і добре обсушити.
5. Тісто ділянки двох частин (отщіпніте ще шматочок, якщо хочете зробити прикраси на пирозі). Розкачайте тонко і викладіть на дно жароміцної форми. Зверху висипте ягоди, додавши за смаком цукор при бажанні.
6. Другий пласт тіста викладіть зверху. Перед випіканням можна змастити верх пирога збитим жовток. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікайте пиріг до рум'яності, хвилин 20-30. Тільки погляньте, яка краса вийшла.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!