Рецепт Пироги з чорницею з дріжджового тіста фото

Пироги з чорницею з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Дріжджове тісто, Чорниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Хочу поділитися з вами дуже простим рецептом, як приготувати пироги з чорницею з дріжджового тіста. Виходять красиві на вигляд і дуже ніжні на смак пироги, так що я вам їх рекомендую!

Цей рецеп, як приготувати пироги з чорницею з дріжджового тіста, вам дуже сподобається! Крохмаль в рецепті потрібен для того, щоб сік з ягід в процесі випічки не витікав, а як би перетворювався в желе. Спробуйте, це дуже смачно!

  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі сухі швидкорозчинні - 1 Чайна ложка
  • Сироватка - 250 мілілітрів (або молоко)
  • Яйце - 1 штука(+1 для змащення)
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Цукор - 75 грам(+ ст. Ложки в начинку)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорниця - 200 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
пироги з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 1
Насамперед борошно просійте, додайте сухі дріжджі, перемішайте.
пироги з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 2
Додайте яйце, цукор, сіль, теплу сироватку, рослинне масло і замісити м'яке, еластичне тісто, НЕ липнуче до рук. Тісто вимішують не менше 10 хвилин. Помістіть тісто в чисту суху ємність, накрийте і поставте підходити в тепле місце на 1 час.
пироги з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 3
Через годину тісто збільшилася вдвічі, ямка при натисканні пальцем не затягується.
пироги з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 4
Розділити тісто 2 частини, одна повинна бути більша за іншу в 2 рази. Ми будемо пекти два пирога, тому кожну частину розділіть ще раз на 2 рівні частини. Більшу частину розкачати в круглий коржик завтовшки 1 см. Візьміть половину ягід чорниці, обваляйте їх в суміші цукру і крохмалю, покладіть в центр коржі, не доходячи до краю.
пироги з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 5
Меншу частину тіста розкачати в овальну корж, зробіть надрізи за допомогою валика для сітки.
пироги з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 6
Отриману сітку трохи розтягніть по діаметру начинки і покладіть зверху неї. Защипніть краю нижньої коржі, піднімаючи їх зверху сітки. Сформуйте другий пиріг. Накрийте пироги, залиште його відпочити на півгодини. При бажанні можна змастити верх пирога збитим яйцем.
пироги з чорницею з дріжджового тіста - фото крок 7
Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте пироги протягом 25-30 хвилин. Остудіть їх на решітці під рушником. При бажанні посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти