Пироги з чорницею з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже простим рецептом, як приготувати пироги з чорницею з дріжджового тіста. Виходять красиві на вигляд і дуже ніжні на смак пироги, так що я вам їх рекомендую!
Цей рецеп, як приготувати пироги з чорницею з дріжджового тіста, вам дуже сподобається! Крохмаль в рецепті потрібен для того, щоб сік з ягід в процесі випічки не витікав, а як би перетворювався в желе. Спробуйте, це дуже смачно!
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 1 Чайна ложка
- Сироватка - 250 мілілітрів (або молоко)
- Яйце - 1 штука(+1 для змащення)
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукор - 75 грам(+ ст. Ложки в начинку)
- Сіль - 1 щіпка
- Чорниця - 200 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
Насамперед борошно просійте, додайте сухі дріжджі, перемішайте.
Додайте яйце, цукор, сіль, теплу сироватку, рослинне масло і замісити м'яке, еластичне тісто, НЕ липнуче до рук. Тісто вимішують не менше 10 хвилин. Помістіть тісто в чисту суху ємність, накрийте і поставте підходити в тепле місце на 1 час.
Через годину тісто збільшилася вдвічі, ямка при натисканні пальцем не затягується.
Розділити тісто 2 частини, одна повинна бути більша за іншу в 2 рази. Ми будемо пекти два пирога, тому кожну частину розділіть ще раз на 2 рівні частини. Більшу частину розкачати в круглий коржик завтовшки 1 см. Візьміть половину ягід чорниці, обваляйте їх в суміші цукру і крохмалю, покладіть в центр коржі, не доходячи до краю.
Меншу частину тіста розкачати в овальну корж, зробіть надрізи за допомогою валика для сітки.
Отриману сітку трохи розтягніть по діаметру начинки і покладіть зверху неї. Защипніть краю нижньої коржі, піднімаючи їх зверху сітки. Сформуйте другий пиріг. Накрийте пироги, залиште його відпочити на півгодини. При бажанні можна змастити верх пирога збитим яйцем.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте пироги протягом 25-30 хвилин. Остудіть їх на решітці під рушником. При бажанні посипте цукровою пудрою. Смачного!