Пироги в духовці з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю пиріжки. Це порційний десерт або перекус. Пиріжком цілком можна втамувати голод. Пиріжки зручно брати з собою в дорогу і начинка для пиріжків буває різна, різноманітна.
Пиріжки повинні радувати не тільки смаком, але і формою. Я пропоную ось такий спосіб формування пиріжка. Він незвичайний. Пиріжки виходять гарні, рум'яні і на кожному можна створити свій малюнок, таким чином позначивши вид начинки в пиріжку.
- Дріжджове тісто на майонезі або інше покупне - 600 грам
- Абрикосовий джем - 200 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
Для приготування пирогів в духовці з дріжджового тіста вам необхідно взяти тісто. У мене тісто на майонезі. Рецепт цього тесту ви можете знайти на нашому сайті.
Таке або подібне тісто можна придбати в магазинах.
Таке або подібне тісто можна придбати в магазинах.
Розділіть тісто на кульки. Стіл або дошку припудріть борошном. На стіл викладіть одну кульку. Розкачайте його качалкою. На середину кульки покладіть чайну ложку джему або густого варення.
З'єднайте краю тесту, уклавши начинку всередині. Добре защіпніте край, щоб начинка не вилізла. Руки припудріть борошном. Тепер з невеликого шматочка тіста скачайте ось таку ковбаску.
З отриманої ковбаски( можна зробити кілька) створіть малюнок на пиріжку.
Перенесіть пиріжки на папір для випічку або я використовую силіконовий килимок.
Змастіть пиріжки збитим яйцем. Запікайте в гарячій духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.