Пироги з яблуками з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви знаєте, як приготувати пироги з яблуками з дріжджового тіста, то у вас завжди буде смачне доповнення до чаю. Соковита, солодка і м'яка начинка на повітряній основі сподобається багатьом.
Зверніть увагу на оформлення випічки у вигляді дерева. Виглядає просто шикарно, а робиться не так складно, як може здатися. Яблука вибирайте солодкі, найкраще - садові червоно-зелені. Не забудьте запастися часом для тесту, адже дріжджів потрібно підійти до потрібного стану.
- Крем - 125 грам
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 500 грам
- Вода тепла - 125 мілілітрів
- Яблуко - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 5 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Яєчний жовток - 1 штука
Дріжджі з однією чайною ложкою цукру розведіть у воді. Перемішайте. Залиште опару в теплому місці на 15 хвилин.
В окремій мисці з'єднайте сметану з розтопленим маслом, сіллю і 2 чайними ложками цукру.
У миску просійте борошно. Потім додайте дріжджову масу. Акуратно перемішайте суміш.
Через цей час тісто обомніте і знову залиште на 30 хвилин.
Яблука наріжте невеликими шматочками. Можете очистити їх від шкірки. Збризніть фрукти соком лимона.
Тісто розділи 2 частини. Розкачайте одну в пласт 7 мм завтовшки. Додайте його в формі для випічки, зробивши бортики. А дно перед цим трохи змастіть вершковим маслом. На тісто покладіть яблука. Присипте їх цукром і корицею.
Час, що залишився тісто виріжте зручною формою, розкладіть поверх яблук. Змастіть верх тіста збитим жовтком.
Запікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Готовій випічці дайте настоятися ще 20 хвилин. Приємного чаювання!